Lotto-Soudal kan maar 4 renners afvaardigen naar de UAE Tour

Lotto-Soudal heeft zijn selectie klaar voor de UAE Tour, die zondag van start gaat. De Belgische formatie brengt er een ploeg van "vrijbuiters" aan de start. Door een aantal ziektegevallen die pas op het laatste moment aan het licht kwamen, moet de ploeg met amper vier renners starten

Lotto-Soudal rekent in de UAE Tour op de Duitser Michael Schwarzmann, Australiër Jarrad Drizners, Xandres Vervloesem en Brit Matthew Holmes. 

 

"Deze wedstrijd is een kans voor hen allemaal om zich te tonen", zegt ploegleider Mario Aerts. 

 

Manager John Lelangue licht de beperkte selectie toe. "Dat we maar met vier renners kunnen starten, heeft te maken met een aantal ziektegevallen die pas op het laatste moment aan het licht kwamen en het drukke programma met naast de UAE Tour ook de Ruta del Sol, Tour des Alpes Maritimes et du Var, Omloop Het Nieuwsblad, Faun-Ardèche Classic, Kuurne-Brussel-Kuurne en Drome Classic."

 

"We hadden het zelf ook liever anders gezien, maar hier hebben we helaas geen invloed op."

 

"De gezondheid van onze renners staat altijd voorop. In overleg met onze ploegarts en de dokter van de UCI en volgens ons interne COVID-protocol, hebben we deze beslissing moeten nemen."