Gewiekst of onsportief? Canadese ijshockeyer tikt stick uit handen van Zweedse verdediger

Jordan Weal doet alsof zijn neus bloedt.

Het was een opvallend beeld in de kwartfinale van het ijshockey tussen Zweden en Canada.  De Canadees Jordan Weal probeerde op een slinkse wijze voordeel te behalen. Hij werd ervoor bestraft. Zweden schakelde Canada uit met 2-0.

Op het einde van de tweede periode, bij een 0-0-stand, drukte Canada even Zweden terug. Eén Zweedse speler had zijn stick al verloren en de Canadees Jordan Weal probeerde nog wat meer voordeel te behalen.

 

Achteloos tikte hij de stick uit de handen van een Zweedse verdediger. Weal speelde daarna de vermoorde onschuld, terwijl Lukas Bengtsson verontwaardigd was. Wanneer hij een tijdstraf van 2 minuten krijgt, gaat hij zelf nog tekeer tegen de scheidsrechter: "That is f***ing bullshit!", hoor je hem roepen.

 

In de derde periode nam Zweden uiteindelijk afstand van Canada, het werd 2-0. Zweden neemt het in de halve finales op tegen Rusland, de andere halve finale gaat tussen Finland en het verrassende Slovakije.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.