Ga naar de inhoud

Evenepoel heeft in de Algarve een eigen standbeeld op de slotklim: "Kopie van mijn vreugdegebaar"

Kan Evenepoel vandaag een 2e standbeeld verzilveren op de Alto da Foia?

Daar boven op die berg, daar staat een ... standbeeld van Remco Evenepoel. Vandaag keert de Ronde van de Algarve terug naar de Alto da Foia. Een blij weerzien voor Evenepoel. Onze landgenoot was er in 2020 de beste bergop, én dat leverde hem zowaar een standbeeld op. "Het is een exacte replica van mijn vreugdegebaar toen", vertelt Evenepoel.

Zet u even in het wiel. We dalen af naar 20 februari 2020.

 

In de tweede rit van de Ronde van de Algarve toonde Remco Evenepoel zijn klasse bergop. Met nog 500 hellende meters tot de streep, schoot onze landgenoot weg uit een elitegroepje. 

 

"Ik ben niet de meest explosieve renner, dus heb ik er toen maar een langgerekte spurt van gemaakt", vertelt Evenepoel.

 

Met succes: op de hielen gezeten door de Duitser Maximilian Schachmann, mocht Evenepoel toch zijn vingertje in de lucht steken. 

Indrukwekkend kabinetstukje van de 20-jarige. Dat vonden de Portugezen daar blijkbaar ook. Zo indrukwekkend dat het lokale bestuur er een half jaar later een standbeeld van opgetrokken heeft.

 

Evenepoel - met het vingertje in de lucht - staat nu voor eeuwig in steen gebeiteld op de top van de Alto da Foia.  "Het is heel mooi gedaan. Een exacte weergave van mijn vreugdegebaar toen", vertelt Evenepoel die de klim vorige week al ging verkennen.

Het is een exacte replica van mijn vreugdegebaar

Remco Evenepoel

Vandaag, in de 2e rit van de Ronde van de Algarve, is het standbeeld hét mikpunt van de dag voor het peloton. De heuvelachtige 2e etappe van een slordige 180 kilometer eindigt op "Remco's Alto da Foia". 

 

Gaat het vingertje van onze landgenoot straks weer de lucht in? Volg de etappe live bij ons vanaf 13.15 uur.

Evenepoel wijst de weg op de Alto da Foia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik heb het standbeeld op training al bezocht"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.