Bondscoach Pieter Gysel over Hanne Desmet: "We zitten goed voor de komende jaren"

Hanne Desmet was de positieve  verrassing vanuit Belgische hoek van deze Winterspelen. Naast haar bronzen medaille op de 1.000 meter, keert ze ook nog met ereplaatsen (4e en 5e) op de andere afstanden naar huis. Bondscoach Pieter Gysel kijkt nu al naar de toekomst.

Pieter Gysel baalde toch een beetje na de 4e plaats van Hanne Desmet op de 1.500 meter, vooral dan vanwege haar tactische beslissingen. "Dit voelt als een gemiste kans."

 

"Nadat Suzanne (Schulting) de Chinese was gaan halen, viel het op 7 ronden van het einde stil. Het had een no-brainer voor Hanne moeten zijn om op dat moment op te schuiven. Eigenlijk kon dat gratis."

 

"Ze had ook de benen om vanaf daar door te rijden en mee te doen voor het podium. Als ze dat geprobeerd had en het was mislukt, dan had ik daar geen slecht gevoel aan overgehouden. Nu is het jammer dat ze dat niet gedaan heeft."

 

Gysel probeerde haar vanaf de zijkant nog duidelijk te maken dat ze moest opschuiven. "Ik denk dat ik nog een week hees zal zijn. Maar mijn boodschap is helaas niet tot haar geraakt."

"Fysieke kracht is haar talent en die zal niet verdwijnen"

Ondanks die gemiste kans op de 1.500 meter houdt Gysel wel een goed gevoel over aan deze Winterspelen. "Het plaatje is heel positief. Hanne toont dat ze potentieel heeft voor de toekomst."

 

"Hier en daar maakt ze nog foutjes en technisch is ze ook nog niet doorontwikkeld. Daar kan allemaal nog aan gewerkt worden. Maar haar fysieke kracht is de basis van haar talent en die zal niet zomaar verdwijnen. We zitten gesetteld voor een aantal jaar."

programma van Hanne Desmet
zaterdag 5 februari reeksen 500 meter 3e (naar KF) verslag
maandag 7 februari kwartfinales 500 meter 2e (naar HF) verslag
maandag 7 februari halve finales 500 meter opgevist (naar HF) verslag
maandag 7 februari A-finale 500 meter 5e verslag
woensdag 9 februari reeksen 1.000 meter 2e (naar KF) verslag
vrijdag 11 februari kwartfinales 1.000 meter  2e (naar HF) verslag
vrijdag 11 februari halve finales 1.000 meter 2e (naar F) verslag
vrijdag 11 februari A-finale 1.000 meter 3e BRONS verslag
woensdag 16 februari kwartfinales 1.500 meter 2e (naar HF) verslag
woensdag 16 februari halve finales 1.500 meter 2e (naar F) verslag
woensdag 16 februari finale 1.500 meter 4e  verslag