Belgen op de bank in de Conference League: Waarom speelt groepswinnaar Gent vanavond niet?

Depoitre en co mogen een Europese speeldag extra rusten.

Op zoek naar AA Gent. Groepswinnaar in de vorige ronde van de UEFA Europe Conference League, maar vandaag spoorloos op het speelschema. Waarom komt de enige Belgische ploeg die nog actief is in Europa vandaag niet aan de bak? Wij wijzen u een weg door het doolhof van de Conference League. 

Zoek vanavond niet naar AA Gent op je televisiescherm. U zou een frustrerend rondje zappen tegemoet gaan.

 

AA Gent is toch nog steeds actief in de UEFA Europe Conference League? Jazeker, maar de ploeg van Hein Vanhaezebroeck mag vandaag een rondje vanop de bank toekijken.

 

In de poulefase boekten Depoitre en co groepswinst in een poule met Partizan Belgrado, Anorthosis Famagusta en FC Flora. De Buffalo's plaatsten zich zo samen met de 7 andere groepswinnaars rechtstreeks voor de knock-outfase, die pas in maart gespeeld wordt.

 

De 8 groepswinnaars krijgen daar het gezelschap van 8 andere ploegen die nog beslist moeten worden in een extra kwalificatieronde. De heenwedstrijd van die kwalificatieronde wordt vandaag gespeeld. 

Extra kwalificatieronde

Voor die extra ronde werden 8 ploegen opgevist uit de Europa League. Sparta Praag, PSV, Leicester, Fenerbahce, Marseille, Midtjylland, Celtic en Rapid Wien werden er allemaal derde in hun poule en verhuizen zo naar de Conference League.


Die 8 Europa League-afvallers nemen het op tegen de 8 tweedes uit de groepsfase van de Conference League: Maccabi Tel Aviv, Partizan Belgrado, Bodø/Glimt, Randers, Slavia Praag, PAOK, Vitesse en Qarabag.


De winnaars van die extra kwalificatieronde nemen het tussen 10 en 17 maart op tegen AA Gent en co, de groepswinnaars van de Conference League-poulefase. De loting vindt plaats op 25 februari.

Conference League
Groepswinnaars
LASK (Oos) AA Gent AS Roma (Ita) AZ (Ned)
Feyenoord (Ned) Kopenhagen (Den) Stade Rennes (Fra) FC Basel (Zwi)
Opgevist uit Europa League*
Sparta Praag (Tsj) PSV (Ned) Leicester (Eng) Fenerbahce (Tur)
Marseille (Fra) Midtjylland (Den) Celtic (Sch) Rapid Wien (Oos)
Tweedes uit groepsfase**
Maccabi Tel Aviv (Isr) Partizan Belgrado (Ser) Bodø/Glimt (Noo) Randers (Den)
Slavia Praag (Tsj) PAOK (Gri) Vitesse (Ned)/Tottenham (Eng) Qarabag (Aze)

Ter info: De extra kwalificatieronde gaat tussen de opgevisten uit de Europa League* en de tweedes uit de groepsfase van de Conference League**.

Speelschema extra kwalificatieronde 17/02

PSV (Ned) Maccabi Tel Aviv (Isr)
Fenerbahce (Tur) Slavia Praag (Tsj)
Rapid Wien (Oos) Vitesse (Ned)
Midtjylland (Den) PAOK (Gri)
Leicester (Eng) Randers (Den)
Marseille (Fra) Qarabag (Aze)
Sparta Praag (Tsj) Partizan Belgrado (Ser)
Celtic (Sch) Bodø/Glimt (Noo)