Zweedse vrouwen schieten hoofdvogel af op biatlon-aflossing, geen 5e medaille voor Røiseland

Feest voor de familie Öberg.

Vandaag hebben de zusjes Öberg wél raak geschoten. Op de gemengde aflossing (4x6 km) greep het Zweedse duo nog net naast een medaille. Samen met Linn Persson en Mona Brorsson gleden ze vandaag naar biatlon-goud op de 4x6 kilometer relay bij de vrouwen. Rusland en Duitsland mochten mee het podium op. Geen 5e medaille voor Marte Olsbu Røiseland dus.

Geen vijfde medaille voor Marte Olsbu Røiseland op deze Winterspelen.  De succesvolle biatlete viel met haar Noors kwartet net naast het podium van de 4x6 kilometer relay bij de vrouwen. 

 

Deze keer kon Elvira Öberg wel zegevieren. In de 7,5 kilometer sprint en de 10 kilometer achtervolging strandde ze steeds na Røiseland op de tweede plaats. Vandaag sloot de Zweedse de relay als eerste af.

 

Familiefeestje. Samen met Linn Persson, Mona Brorsson en haar oudere zus Hanna Oeberg domineerde Elvira Oeberg de race. Het Zweedse kwartet voelde nog even de hete adam van de Russische vrouwen, maar bleef uit de greep van Uliana Nigmatullina en co.

 

De Duitse ploeg met Vanessa Voigt, Vanessa Hinz, Franziska Preuss, Denise Herrmann won de spannende strijd om de derde plaats.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Biatlon 4x6km (v):