Ga naar de inhoud

Ook de slalom wordt een afknapper voor de Belgische skiërs, goud voor Fransman Noël

Armand Marchant kon als enige Belg finishen, maar hij zal zelf op meer gehoopt hebben.

De Belgische skiërs hebben hun ambities niet kunnen waarmaken op deze Winterspelen. Op de reuzenslalom vielen Sam Maes en Dries Van den Broecke uit en op de slalom gebeurde hetzelfde. Armand Marchant, op het laatste WK nog 10e op de slalom, finishte wel, maar hij bleef onder de verwachtingen en werd 22e. Het goud ging naar de Fransman Clément Noël.

Armand Marchant was met steile ambities naar Peking afgereisd, na zijn 10e plaats op de slalom op het vorige WK. Maar door een enkelblessure moest hij passen voor de super-G en reuzenslalom. Een teken aan de wand dat we geen Marchant in topvorm mochten verwachten.

 

Marchant was wel de beste Belg op de slalom, maar hij schudde zowel na de eerste als de tweede run ontgoocheld zijn hoofd. Hij eindigt uiteindelijk 22e, wat wel het beste resultaat van een mannelijke Belgische skiër is op de Winterspelen.

 

Voor Dries Van den Broecke en Sam Maes werd het helemaal een desillusie. Maes viel net als in de reuzenslalom uit in de eerste run, Van den Broecke zette in de eerste run wel een goeie 27e tijd neer, maar ging er vervolgens in de tweede run al na enkele seconden uit.

Noël houdt Strolz van dubbel goud

De gouden medaille in de slalom leek voorbestemd voor Johannes Strolz, die eerder de combiné had gewonnen en nu op de slalom de beste tijd neerzette in de eerste run.

Maar de Fransman Clément Noël legde zich daar niet zomaar bij neer. Vier jaar geleden eindigde hij op 20-jarige leeftijd net naast het podium. Noël lag na de eerste run pas in 6e positie, maar skiede uiterst agressief in de tweede run.

 

Strolz kon zijn hand toch nog op het zilver leggen, voor de Noorse wereldkampioen Foss-Solevaag. Voor Henrik Kristoffersen was het weer net niet.

De ontknoping van de slalom bij de mannen

Bekijk de tweede run van de Belgen

Bekijk de eerste run van de Belgen

programma van Armand Marchant
dinsdag 8 februari super-G DNS niet gestart
zondag 13 februari reuzenslalom DNS niet gestart
woensdag 16 februari slalom 22e verslag
programma van Dries Van den Broecke
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag
programma van Sam Maes
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag

Uitslag