Ga naar de inhoud

Net geen historische dubbelslag voor Hanne Desmet: Shorttrackster 4e in finale 1.500 meter

Net geen tweede medaille voor onze shorttrackster Hanne Desmet.

Dan toch geen tweede medaille voor Hanne Desmet. De Belgische shorttrackster won op de 1.000 meter al een bronzen plak in Peking. Op haar favoriete 1.500 meter greep ze net naast het eremetaal. De Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong verlengde haar titel van 2018.

Op de laatste dag van de olympische shorttrackcompetitie ging Hanne Desmet op zoek naar een 2e medaille. Op de 1.000 meter pakte ze een historische bronzen medaille voor ons land, vandaag stond met de 1.500 meter haar "favoriete" afstand op het menu. 

 

In de kwart- en halve finale imponeerde de 25-jarige Belgische met twee sterke races. Samen met haar Nederlandse trainingsmaatje Suzanne Schulting domineerde ze de generale repetities.

 

In haar finale greep ze net naast de historische dubbel. Onze landgenote liet zich wat wegdrummen in het midden van de wedstrijd en verloor zo de aansluiting met de podiumplaatsen. Haar ultieme sprint in de laatste rechte lijn katapulteerde haar wel naar een verdienstelijke vierde plaats.

 

Het goud ging naar de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong, die haar titel uit 2018 verlengde. Zij haalde het voor de Italiaanse Arianna Fontana en de Nederlandse Suzanne Schulting.  

Herbekijk de finale van Hanne Desmet:

Herbekijk de halve finale van Hanne Desmet:

Opnieuw een één-tweetje voor Hanne Desmet en haar Nederlandse trainingspartner Suzanne Schulting. Het duo domineerde de race en vloog op 5 rondjes van het einde soeverein weg.

Herbekijk de kwartfinale van Hanne Desmet:

Onze landgenote bleef opnieuw ijzig kalm in haar kwartfinale. Na een vlotte start posteerde ze zich ostentatief op de laatste plek. Daar bleef ze geduldig wachten tot de drie laatste rondjes begonnen. 


Met succes: ze gleed de ene na de andere rivaal voorbij om een nieuw Belgisch record op het bord te toveren. Ze kwam als 2e na 2 minuten 18 seconden en 810 honderdsten binnen in het zog van haar trainingmaatje Suzanne Schulting, meteen ook de 4e tijd van alle deelneemsters. 

programma van Hanne Desmet
zaterdag 5 februari reeksen 500 meter 3e (naar KF) verslag
maandag 7 februari kwartfinales 500 meter 2e (naar HF) verslag
maandag 7 februari halve finales 500 meter opgevist (naar HF) verslag
maandag 7 februari A-finale 500 meter 5e verslag
woensdag 9 februari reeksen 1.000 meter 2e (naar KF) verslag
vrijdag 11 februari kwartfinales 1.000 meter  2e (naar HF) verslag
vrijdag 11 februari halve finales 1.000 meter 2e (naar F) verslag
vrijdag 11 februari A-finale 1.000 meter 3e BRONS verslag
woensdag 16 februari kwartfinales 1.500 meter 2e (naar HF) verslag
woensdag 16 februari halve finales 1.500 meter 2e (naar F) verslag
woensdag 16 februari finale 1.500 meter 4e  verslag

1.500 meter shorttrack vrouwen