Ga naar de inhoud

Hanne Desmet baalt na haar 4e plaats: "Ik heb niet de juiste keuze gemaakt"

Wat een Winterspelen voor Hanne Desmet. Na een vijfde en historische derde plaats in Peking greep ze vandaag net naast een tweede medaille. Onze Belgische shorttrackster deed op het einde van de race nog een ultieme jump, maar dat inhaalmanoeuvre kwam net te laat voor een medaille. "Ik heb vandaag de verkeerde keuzes gemaakt", vertelt Desmet. 

Hanne Desmet greep vandaag net naast een historische dubbelslag. In de finale van de 1.500 meter shorttrack ging ze - na haar brons op de 1.000 meter - op zoek naar een nieuwe medaille. 

 

Maar in het midden van de fysieke finale geraakte onze landgenote wat achterop, waardoor ze de aansluiting met het sterrentrio Choi Min-jeong, Arianna Fontana en haar trainingsmaatje Suzanne Schulting verloor.

 

"Normaal gezien speelt een harde rit nochtans in mijn voordeel. Maar vandaag heb ik niet de juiste keuzes gemaakt", legt Desmet uit.

 

"Voor mij staan er wel drie legendes op het podium. Daar vierde achter zijn, is zeker geen schande. Met betere beslissingen tijdens de race had ik daar wel gewoon tussen kunnen zitten."

Ik had tussen drie legendes kunnen staan

Hanne Desmet

De ontgoochelde Hanne Desmet charmeerde toch nog in de laatste rechte lijn. Toen ze met een ultiem manoeuvre van plaats 7 naar plaats 4 vloog. Een klasseflits van onze landgenote. 

 

"Ik wou dat ik dat vroeger had kunnen doen. Op dit niveau gaat het heel snel en kan je moeilijk voorbijsteken. Als het een rondje langer had geduurd, had er iets meer ingezeten."

 

Hanne Desmet kan toch met opgeheven hoofd terugblikken op de Spelen. Onze landgenote werd 5e op de 500 meter shorttrack, 4e op de 1.500 meter en 3e op de 1.000 meter.

 

"Hier had ik vooraf voor getekend. Ik heb elke afstand op het hoogste niveau meegedaan. Daar ben ik heel blij mee. Dat ik met de wereldtop mee kan doen voor de medailles, neem ik mee."

"Het voelt voor mij als een verloren kans"

Hanne had vandaag vroeger moeten vertrekken. Ze had er nochtans de juiste benen voor.

Pieter Gysel, coach Hanne Desmet