Desillusies, thrillers en stunts: dit waren de verhalen van de dag op de Winterspelen

Vreugde en verdriet lagen opnieuw dicht bij elkaar op dag 12 van de Winterspelen. Zo waren er spannende ontknopingen in het langlaufen en ijshockey. De Belgische deelnemers konden hun ambities dan weer (net) niet inlossen. En dan waren er nog de waanzinnige moves van een Chinees fenomeen. Dit moet u onthouden van alle actie in Peking op woensdag 16 februari.

1. Slalom wordt desillusie voor Belgische skiërs

De Belgische skiërs hebben hun ambities niet kunnen waarmaken op deze Winterspelen. Op de reuzenslalom vielen Sam Maes en Dries Van den Broecke al uit en op de slalom gebeurde vandaag hetzelfde. Armand Marchant, op het laatste WK nog 10e op de slalom, finishte wel, maar hij bleef onder de verwachtingen en werd 22e.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

2. De duizelingwekkende moves van Guangpu

Qi Guangpu heeft vandaag olympisch goud gewonnen op de aerials in het freestyleskiën. In het Genting Snow Park pakte de Chinees onder andere uit met een "Back Double Full-Full-Double Full", dat leverde hem 129 punten. Herbekijk zijn duizelingwekkende moves hieronder.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

3. Net geen historische dubbel voor Hanne Desmet

Dan toch geen tweede medaille voor Hanne Desmet. De Belgische shorttrackster won op de 1.000 meter al een bronzen plak in Peking. Op haar favoriete 1.500 meter greep ze net naast het eremetaal.

4. Spannende ontknopingen in het langlaufen

Team-sprint, mag u zeer letterlijk nemen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd de langlaufrace op de Winterspelen pas in de laatste akte van de wedstrijd beslist. Een ultieme versnelling schonk de Duitse vrouwen en de Noorse mannen het goud.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

5. Slovaakse ijshockeyers stunten in het ijshockey

Voor de tweede Olympische Winterspelen op een rij is de Amerikaanse ijshockeyploeg gesneuveld in de kwartfinales. De VS had zich met een zege tegen Canada in de groepsfase opgeworpen tot een van de favorieten voor de titel, maar Slovakije hield daar geen rekening mee. De underdog triomfeerde na dramatische shoot-outs.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.