Ga naar de inhoud

Armand Marchant: "Dit was niet mijn niveau, maar ik kon maar aan 50% skiën"

Armand Marchant kon zich de voorbije twee jaar regelmatig tussen de toppers mengen op de slalom, maar door een enkelblessure zat dat er in Peking niet in. "Het was al een overwinning dat ik hier aan de start stond."

Armand Marchant had er eigenlijk 4 jaar geleden al moeten bij zijn op de Winterspelen, maar door een horrorblessure moest hij meer dan een jaar revalideren. Uiteindelijk haalde hij toch weer zijn topniveau en eindigde hij op het vorige WK zelfs als 10e op de slalom.

 

Maar een enkelblessure vlak voor de Spelen speelden Marchant deze keer parten. "Het was al een hele overwinning om hier te kunnen starten. Ik ben blij dat ik hier op de Spelen was. Ik wou ook graag een goed resultaat neerzetten, maar het lot heeft er anders over beslist."

 

"Het was helemaal niet zeker dat ik hier zou kunnen starten. Ik heb uiteindelijk op training maar 2 runs kunnen doen. Ik wist niet wat ik mocht verwachten. Ik ben niet heel tevreden, maar ik heb toch een resultaat op de Spelen neergezet."

 

"Dit was natuurlijk niet mijn niveau. Ik heb die 2 runs misschien aan 50% kunnen afwerken. Ik had pijn aan mijn enkel, maar er is ook de mentale pijn."

 

Marchant blijft niet bij de pakken zitten en denkt nu al aan de volgende Spelen. "Ik hoop dat de volgende Spelen nog mooier zullen zijn, dat ik dan nog beter voorbereid ben. Daar heb ik nog 4 jaar voor."

programma van Armand Marchant
dinsdag 8 februari super-G DNS niet gestart
zondag 13 februari reuzenslalom DNS niet gestart
woensdag 16 februari slalom 22e verslag

Van den Broecke: "Was misschien een beetje overmoedig"

Dries Van den Broecke kon zich op de slalom herpakken van zijn snelle uitschakeling op de reuzenslalom door bij de eerste 30 de eerste run af te werken. In de tweede run ging het weer verkeerd en was het weer snel voorbij.

 

"Ik was snel gestart, misschien iets te snel. Ik kon het niet meer en kreeg een paaltje tussen de benen. Misschien een klein beetje overmoed."

 

"Deze Spelen waren een mooie ervaring. Ik heb goed skiën getoond, dit was alleen maar motiverend."

 

"Ik stop zeker niet, ik wil elk jaar progressie maken. Ik heb getoond toch weer een stap vooruit gezet te hebben. Als ik stappen kan blijven zetten, blijf ik voortdoen."

programma van Dries Van den Broecke
zondag 13 februari reuzenslalom DNF verslag
woensdag 16 februari slalom DNF verslag