Ga naar de inhoud

Amerikaan Alex Hall helikoptert naar het goud op de slopestyle

De Amerikanen hebben een een-tweetje gescoord in de slopestyle bij het freestyleskiën. Nicholas Goepper eindigde net als 4 jaar geleden op de 2e plaats. Deze keer was het zijn landgenoot Alex Hall die hem naar het zilver verwees.

Alex Hall had vlak voor de Spelen de WB-wedstrijd in Mammoth Mountain gewonnen, maar toch werd hij niet tot de grote favorieten gerekend voor het goud.

 

"Ik denk dat dit de beste run was die ik ooit heb gedaan", zegt de 23-jarige Amerikaan over zijn 90.01. "Ik had delen ervan al ooit getoond, maar nog nooit volledig. Ik was zelf verbaasd dat het allemaal lukte."

 

Hall groeide op in Zwitserland, als zoon van twee Amerikaanse professoren die doceerden aan de universiteit van Zürich. Het is in de Zwitserse bergen dat hij kennismaakte met het freestyleskiën.

 

Zijn landgenoot Nicholas Goepper behoorde wel tot de kanshebbers op het goud, maar net als in Pyeongchang moet hij genoegen nemen met het zilver. In Sotsji stond hij ook al op het podium, toen was het brons.

 

De Zwitser Andri Ragettli domineerde de voorbije jaren de slopestyle, maar net als Pyeongchang ging het voor hem op het verkeerde moment niet goed. De skiër die vooral bekend staat om zijn spectaculaire turn- en balansoefeningen op de sociale media werd door de Zweed Tjader van het podium geduwd.

De winnende run van Alex Hall

Uitslag