Standard en Beerschot spelen op 2 maart hun inhaalwedstrijd

De niet-gespeelde competitiewedstrijd tussen Standard en Beerschot wordt ingepland op woensdag 2 maart om 18u45. Dat laat kalendermanager Nils Van Brantegem dinsdag weten "onder voorbehoud van een definitieve beslissing van het BAS".

De wedstrijd van de 19e speeldag, die op 15 december geprogrammeerd stond, werd afgelast omdat door politiestakingen de veiligheid aan het Luikse stadion niet kon worden gegarandeerd. 

 

Er zou een nieuwe datum worden gezocht, maar Beerschot verzette zich daartegen en eiste op basis van het bondsreglement een 0-3 forfaitnederlaag. 

 

De rode lantaarn verwijst naar artikel B7.37 dat stipuleert dat "het niet spelen van een wedstrijd ingevolge verbod door de lokale overheid" gelijkgesteld wordt aan een forfait met 0-3. 

 

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal besliste dat de wedstrijd toch gespeeld moest worden, waarna Beerschot naar het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) stapte. Dat spreekt zich op 22 februari uit over de zaak.

 

De kalendermanager maakte dinsdag ook nog bekend dat de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie wordt afgewerkt op zondag 10 april om 18.30 u "behoudens tegenbericht indien één of meerdere wedstrijd geen enkel sportief belang meer zal hebben. Indien dit het geval is, zullen wij een nieuwe datum voor deze wedstrijd communiceren."

 

De kalender van de play-offs zal bekendgemaakt worden op maandag 11 april.