Ga naar de inhoud

Gaviria wint ook slotrit in Oman, Cavendish vloekt en Hirt is eindwinnaar

Gaviria was de snelste, Capiot werd derde en een balende Cavendish finishte als zesde.

Na de eerste rit heeft Fernando Gaviria ook toegeslagen in de slotrit in de Ronde van Oman. De Colombiaan was de snelste in de aangekondigde massasprint en klopte Amaury Capiot (3e) en een woedende Mark Cavendish (6e), die gehinderd werd. De leiderstrui van Jan Hirt kwam niet meer in gevaar.

Na de koninginnenrit maandag was het zwaartepunt in Oman definitief achter de rug. De slotrit schreef een aangekondigde massasprint voor. Zo geschiedde ook, want ondanks de stevige wind en een kleine puist in de finale, die het peloton driemaal passeerde, geraakte niemand weg.

 

In de sprint ging de jonge Australiër Kaden Groves van ver aan, maar Team UAE had Gaviria perfect in het wiel afgezet. De Colombiaan remonteerde Groves nog vlot in de slotmeters en won, achter het tweetal werd landgenoot Capiot nog derde. 

 

Mark Cavendish, die gisteren stevig ten val kwam, bolde woedend over de streep en klopte bijna zijn stuur in twee. De reden: UAE-locomotief Richeze hinderde de Brit langs de nadar in de sprint. Richeze werd uiteindelijk geschrapt uit de rituitslag, Cavendish werd zesde.

 

De eindzege in Oman is voor Jan Hirt. De Tsjech was gisteren dominant in de koninginnenetappe en zag zijn leiderstrui dinsdag niet meer in gevaar komen. Hij schenkt daarmee Intermarché-Wanty-Gobert al een vierde seizoenszege én belangrijke UCI-punten.

Bekijk de slotsprint in Oman (met een boze Cavendish):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 6:
1. Fernando Gaviria (Col) 132km in 4u10'16"
2. Kaden Groves (Aus) zelfde tijd
3. Amaury Capiot "
4. Paul Penhoët (Fra) "
5. Hugo Page (Fra) "
6. Mark Cavendish (GBr) "
7. Felix Gross (Dui) "
8. Laurenz Rex  "
9. Szymon Sajnok (Pol) "
10. Kevin Vauquelin (Fra) "
Eindstand:
1. Jan Hirt (Tsj) 18u25'27"
2. Fausto Masnada (Ita) +1'00"
3.
Rui Costa (Por) +1'16"
4. Élie Gesbert (Fra) +1'18"
5. Anthon Charmig (Den) "
9. Henri Vandenabeele +1'54"
rittenschema
        winnaar leider
rit 1 10/02 Al Rustaq Fort - Muscat 138 km Gaviria Gaviria
rit 2 11/02 Naseem Park - Suhar Corniche 168 km Cavendish Cavendish
rit 3 12/02 Sultan Qaboos University - Qurayyat 180 km Charmig Charmig
rit 4 13/02 Al Sifah - Muscat 120 km Masnada Masnada
rit 5 14/02 Samail - Jabal Al Akhdhar 151 km Hirt Hirt
rit 6 15/02 Al Mouj Muscat - Matrah Corniche 136 km Gaviria Hirt