Ga naar de inhoud

Evenepoel keert terug naar de Algarve: "Wil minstens even goed doen als in 2020"

Evenepoel triomfeerde in 2020 op de Alto da Foia in de Algarve.

Woensdag staan heel wat wielertoppers aan de start van de Ronde van de Algarve. Zo ook Remco Evenepoel, die terugkeert naar de ronde die hij in 2020 op zijn naam schreef. "Ik heb er goede hoop in", sprak hij vooraf.

Met een deelnemersveld om U tegen te zeggen trekt de Ronde van de Algarve zich woensdag op gang. Aan Belgische zijde wordt het uitkijken naar Remco Evenepoel. De jonge wolf van Quick Step-Alpha Vinyl keert terug naar de regio waar hij in 2020 mocht zegevieren.

 

"De wegen, de natuur en het parcours zijn heel erg mooi hier. Ik heb hier graag gereden in het verleden, daarom keer ik dit jaar terug", blikt hij vooruit in een video van zijn ploeg. "Ik voel dat wielrennen hier leeft, het was leuk om de liefde voor de sport hier te voelen."

Ik heb hier in het verleden graag gereden, daarom keer ik dit jaar terug.

Remco Evenepoel

Evenepoel begon zijn seizoen goed, met een zege in Valencia, en start ook in de Algarve met ambitie. "Als je terugkeert naar een wedstrijd die je al gewonnen hebt, wil je altijd minstens even goed doen als de vorige keer. Maar het is altijd moeilijk om op voorhand voorspellingen te doen."


"We hebben enkele etappes verkend, waaronder de tijdrit, die erg zwaar en lang is. Die rit wordt sowieso erg belangrijk voor het klassement. We willen hier ook met Fabio Jakobsen zeges pakken. Ik heb er goede hoop in."

Vereeuwigd op de Alto da Foia

In 2020 maakte Evenepoel indruk met een zege op de Alto da Foia, een lastige klim in de regio. Ter ere van die prestatie werd er vorig jaar zowaar een standbeeld onthuld op de top van de klim.


"Twee dagen geleden zijn we nog naar de klim geweest om te trainen", vertelt Evenepoel vanuit Portugal. "Ik wou het standbeeld zien op de top en het is erg knap gedaan. Het is heel cool om een standbeeld te hebben op een plek waar ik nog maar eenmaal geweest ben."

Het standbeeld van Evenepoel op de Portugese col.