Ga naar de inhoud

Snowboardster Evy Poppe gokt maar verliest in de kwalificaties van de Big Air

Evy Poppe vliegt door de Chinese lucht.

Evy Poppe heeft net als in de slopestyle ook in de Big Air-competitie de kwalificaties niet overleefd. De 17-jarige Poppe speelde bij haar laatste poging ridder of mis, maar ze schoof onderuit bij haar landing. Zo eindigt ze 24e, waar top 12 nodig was voor de finale.

Evy Poppe had het voordeel dat ze bij elke sprong in de Big Air als 30e en laatste in actie mocht komen. Ze wist dus op voorhand perfect wat haar concurrentes voor de top 12 hadden gedaan.

 

Bij haar eerste 2 sprongen koos Poppe er telkens voor een "back-7" te landen. Dat lukte 2 keer prima, maar omdat ze bij haar eerste poging haar bord niet vastgreep verloor ze daar veel punten.

 

Een spectaculaire laatste sprong was dus nodig en Poppe stelde niet teleur, met enkele adembenemende buitelingen door het Chinese luchtruim. Alles verliep goed... tot de landing. Poppe wist meteen dat het voorbij was. In plaats van de top 12 eindigt ze nu 24e.

 

De Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott wierp zich op tot dé te kloppen vrouw in de finale. Als enige ging ze door de barrière van de 90 punten. Sadowski Synnott won eerder als het goud in de slopestyle. De Nederlandse Peperkamp, die net als Poppe net de boot miste in de slopestyle, kon zich deze keer wel voor de finale plaatsen.

Bekijk de drie sprongen van Evy Poppe

 programma Evy Poppe
zaterdag 5 februari kwalificaties slopestyle 14e (out) verslag
maandag 14 februari kwalificaties big air 24e (out) verslag

Uitslag