Loena Hendrickx gaat dinsdag om 14.25 uur (onze tijd) als 23e het ijs op

Loena Hendrickx start als op een na laatste in groep 4.

Loena Hendrickx komt dinsdag in Peking als 23e op het ijs in de korte kür. Van de 30 deelneemsters plaatsen er zich 24 voor de vrije kür van donderdag.

De grote favoriete Kamila Valijeva staat als 26e op de startlijst die vandaag vrijgegeven is. Het zal tot maandag onzeker zijn of Valijeva daadwerkelijk kan meedoen. 

 

Morgen zal het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zich uitspreken over de beslissing van het Russische anti-dopingagentschap om de voorlopige dopingschorsing van Valijeva op te heffen. 

 

Het IOC en het wereldantidopingagentschap WADA hebben die handelwijze bij het TAS aangekaart.   

 

De deelneemsters zijn in 5 groepen van 6 rijdsters ingedeeld. Loena Hendrickx, die zich zo veel mogelijk voor de internationale turbulentie rond de zaak-Valijeva probeert af te sluiten, start als voorlaatste in groep 4. 

 

Tussen de groepen wordt het ijs verzorgd. De laatste groep bestaat uit de Amerikaanse Karen Chen, Valijeva, de Zuid-Koreaanse You Young, de Russinnen Aleksandra Troesova en Anna Tsjerbakova en de Japanse Kaori Sakamoto. 

 

Om 18.00 uur plaatselijke tijd (11.00 uur Belgische tijd) komt Anastasia Sjabalova uit Oekraïne als eerste op het  ijs. Volgens het wedstrijdschema rijdt Hendrickx om 21.25 uur (14.25 uur onze tijd) haar programma.