Karen Persyn: "Enkel van Armand Marchant zal niet helemaal hersteld zijn voor slalom"

Armand Marchant

Het wordt een race tegen de tijd voor Armand Marchant om zo fit mogelijk te zijn voor de slalom van woensdag. De alpineskiër heeft nog altijd last van een enkelblessure. "De vraag is of het erg pijnlijk zal zijn", zegt Karen Persyn.

De zorgen om de enkel van Armand Marchant worden niet kleiner. Die zorgen leven ook bij Karen Persyn, technisch directeur van de Waalse skifederatie.

 

"Met Armand zelf heb ik de laatste week geen contact meer gehad. Hij is vooral met zichzelf en de wedstrijd bezig om die enkel klaar te krijgen. Ik heb wel regelmatig contact met de fysiotherapeut", vertelt Persyn. 

"Het gaat wel oké, maar het ging niet goed genoeg om te starten in de reuzenslalom en zichzelf misschien meer pijn te doen. We hopen natuurlijk dat in de 3 dagen tot aan de slalom het nog zal verbeteren."

"Zaterdag is hij gaan skiën, dat ging allemaal maar als het steil voelt hij het wel meer. Ze moeten nu kijken in hoeverre hij volledig kan trainen of dat hij het met rust moet doen."

Het is nog altijd bang afwachten. Zijn enkel zal niet helemaal hersteld tegen de slalom. De vraag is of het draaglijk of heel pijnlijk zal zijn.

Karen Persyn

"Het is nog altijd bang afwachten. Zijn enkel zal niet helemaal hersteld tegen de slalom. De vraag is of het draaglijk of heel pijnlijk zal zijn. De blessure is er en hij zal het ermee moeten doen. Het is ook niet de eerste keer dat hij pijn heeft, Armand heeft met zijn blessure al erger meegemaakt."


"Het was de bedoeling om erin te komen en wedstrijdritme te hebben met super G en de reuzenslalom. Dat heeft hij nu niet, maar hij is dat gewoon van in de Wereldbeker."


Mentaal is deze periode ook niet ideaal als voorbereiding op een belangrijk doel. "Je werkt er als atleet lang naartoe en net in deze periode heb je last van je enkel. Dat is niet fijn, maar Armand zal het mentaal aankunnen", weet Persyn.

programma van Armand Marchant
dinsdag 8 februari super-G DNS niet gestart
zondag 13 februari reuzenslalom DNS niet gestart
woensdag 16 februari slalom 22e verslag