Meylemans (18e) begraaft gezicht in haar handen: 4e run gaat helemaal mis

Kim Meylemans verlaat Peking na een zoveelste opdoffer.

Kim Meylemans heeft haar bewogen Winterspelen niet kunnen afsluiten met een glimlach. Ze leek nog zicht te hebben op een olympisch diploma, maar in de laatste run liep het nog helemaal mis voor de Belgische skeletoni.

Met "gemengde gevoelens" had Kim Meylemans haar eerste wedstrijddag in Peking afgesloten. Na alle tegenspoed - eerst de isolatie, dan de hamstringblessure - was een 11e plek niet meteen waar ze op had gehoopt.

 

"The little Belgian" bleef strijdvaardig, maar ook in haar 3e run kon Meylemans geen terrein winnen. Met een run van 1'02"34 bleef ze op de 11e plek kleven. De 4e run moest dus bepalen of ze Peking alsnog met een glimlach zou verlaten.

 

Maar het werd een grote ontgoocheling. Meylemans kwam niet geweldig uit de startblokken en stapelde de foutjes op. Met de traagste tijd van de 4e ronde zakte ze nog helemaal weg naar de 18e plek.

 

Zelfs met een helm op haar hoofd was de ontgoocheling zichtbaar. Meylemans begroef haar gezicht in haar handen en verlaat de Winterspelen met een zoveelste opdoffer. 

 

Aan de aankomstzone vond ze troost in de armen van haar Braziliaanse  vriendin Nicole Rocha Silveira. "Nu wil ik zo snel mogelijk naar huis, maar dat is hier allemaal niet zo eenvoudig", snikte ze voor de microfoon van Sporza.

Kim Meylemans komt zwaar ontgoocheld aan

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Goud voor Duitsland, historisch brons voor Nederland

Het goud in het skeleton was voor de Duitse Hannah Neise, die in de 2e, 3e én 4e run de beste tijd neerzette. Zo bleef ze de Australische Jaclyn Narracott voor, die naar het zilver gleed.

 

Het brons was voor de Nederlandse debutante Kimberley Bos. De 28-jarige Bos duwde in de laatste run nog de Duitse Tina Hermann van het podium en bezorgt Nederland zijn allereerste medaille in het skeleton.

programma van Kim Meylemans
vrijdag 11 februari run 1 1'02"35 (6e) 1'02"35 (6e)
vrijdag 11 februari run 2 1'02"92 (12e) 2'05"27 (11e)
zaterdag 12 februari run 3 1'02"34 (11e) 3'07"61 (11e)
zondag 13 februari run 4 1'03"73 (20e) 4'11"34 (18e)