Yves Vanderhaeghe keert terug naar KV Oostende: "Alles is snel gegaan"

Yves Vanderhaeghe werd in november ontslagen bij Cercle Brugge.

KV Oostende heeft zijn nieuwe trainer beet. Oude bekende Yves Vanderhaeghe keert na 5 jaar terug naar het oude nest en tekent een contract tot het einde van het seizoen. Morgen zit Vanderhaeghe al op de bank in de wedstrijd tegen KV Mechelen.

Nadat succescoach Alexander Blessin KVO in januari verliet voor het Italiaanse Genoa moesten de Kustboys op zoek naar een nieuwe trainer. CEO Gauthier Ganaye nam zijn tijd en kwam uiteindelijk uit bij oude bekende Yves Vanderhaeghe.

De Belgische trainer was tussen 2015 en 2017 eerder al actief aan de kust en werd in november nog verrassend ontslagen door Cercle Brugge. Nu begint de ex-trainer van onder meer Kortrijk en Gent aan zijn tweede ambtstermijn aan zee.

 

"Yves kent de competitie, de club en is een goede trainer én people manager die het maximale uit spelers kan halen", klinkt het op de site van KVO.

Ik zal proberen om zaterdag al wat accenten te leggen, maar pas vanaf volgende week zal ik echt klemtonen kunnen leggen.

Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe tekende vrijdag zijn contract bij KVO en leidde daarna zijn eerste training. Markus Planz, die interim-coach werd na het vertrek van Blessin, wordt opnieuw assistent.


"Alles is heel snel gegaan", vertelt Yves Vanderhaeghe. "Donderdag was er een uitgebreid gesprek met Gauthier Ganaye en vandaag heb ik mijn contract ondertekend."


"Tijdens de training heb ik me vooral beperkt tot observeren en praten met de stafleden. Ik zal proberen om zaterdag hier en daar al wat accenten te leggen, maar pas vanaf volgende week zal ik echt klemtonen kunnen leggen."