Valentino Rossi stoomt zich met Belgisch WRT-team klaar voor comeback: "Streven naar competitiviteit"

Valentino Rossi spreekt openhartig over zijn overstap naar en doelstellingen in het autoracen.

Negenvoudig wereldkampioen op twee wielen, maar een "groentje" op vier. MotoGP-legende Valentino Rossi maakt volgend seizoen zijn debuut in het autoracen. Samen met zijn Belgische ploeg "W Racing Team" stoomt Vale zich momenteel klaar voor zijn "comeback". Het WRT-team gaf ons alvast een inkijk op de seizoensvoorbereiding van zijn nieuwe aanwinst.

Het Belgisch GT-raceteam "W Racing Team" vervolledigde zijn line-up begin dit jaar met een ronkende naam in de auto- en motorsportwereld: Valentino Rossi (42).

 

"Tijdens mijn carrière in de MotoGP, zat ik altijd met de autosport in mijn achterhoofd", vertelt het Italiaanse MotoGP-icoon over zijn overstap naar het autoracen.

 

"Ik ben naar hier gekomen omdat de aanpak van teambaas Vincent Vosse me enorm aansprak. Het WRT-team is enorm competitief. Met de snelle Audi R8 LMS doen ze altijd mee voor de overwinning. Dat was voor mij heel belangrijk." 

 

(Lees onder de foto voort)

Rossi en zijn team maken de Audi R8 LMS race-ready in Baudour.

"Het doel: podiums halen"

"Vale"  vertoefde vorige week met zijn Belgische entourage in Baudour, in Wallonië. Zijn nieuwe Audi R8 wordt daar op zijn maat aangepast en ook de strategie voor volgend seizoen passeert er breedvoerig de revue. 


"Dit seizoen is alles nieuw voor mij", vertelt Rossi. "Hier in Baudour moeten we de auto en mezelf goed uittesten. Het team moet te weten komen welk niveau en welke snelheden ik momenteel kan halen. Daar hebben we nog geen totaalbeeld van."

 

Om al een eerste indruk van zijn capaciteiten te krijgen sleutelt Wim Everaerts, de hoofdingenieur bij het WRT-racingteam, in Baudour aan Rossi's racebolide.

We hadden meteen door dat Rossi tot veel in staat was

Wim Everaerts

"We behandelen Rossi hier niet anders dan onze andere rijders", vertelt Everaerts. "We hadden wel meteen door dat hij tot veel in staat was. Het was indrukwekkend hoe snel hij dingen oppikte bij zijn eerste testronde. Het is dan ook leuk om met hem samen te werken."

 

"Toch mogen we niet verwachten dat hij vanaf de eerste race het niveau van de meer ervaren autoracers haalt", tempert Everaerts de hoge verwachtingen van de buitenwereld. "We gaan Rossi rustig testen en klaarstomen om hem in de slipstream van de top te brengen."

 

Rossi zelf duwt het gaspedaal momenteel met veel ambitie in. "Ik wil dit seizoen meteen competitief zijn. De Audi R8 LMS bevalt me enorm. Het is een sterke en snelle racewagen. Ik hoop ermee op termijn voor de podiumplekken te strijden."

De 24 Uren van Spa-Francorchamps

Rossi zal volgend seizoen - als alles volgens plan verloopt - deelnemen aan zowel sprint- als enduranceraces in de Fanatec GT World Challenge Europe. 

 

"Dat hij dit jaar veel racekilometers op de teller zal hebben, is de bedoeling", legt Everaerts uit. "Elke kilometer gereden is een kilometer extra ervaring."

 

Rossi glundert al meteen als de naam "Spa" valt in de opsomming van zijn mogelijk raceprogramma. "Ik zou er graag eens aan de 24-urenrace deelnemen. Al ben ik daar wel nog nooit in levenden lijve geweest. Ik ken het enkel van mijn racesimulator en de televisie."