OHL stapt naar het BAS, omdat het toch tegen KV Mechelen moet spelen

KV Mechelen kwam na 2 coronagevallen bij zijn keepers niet opdagen voor OHL-KVM. OHL wil een forfait.

OH Leuven speelt het hard en trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de uitspraak over OHL-KVM. Het zint OH Leuven niet dat het de thuismatch van speeldag 22 toch moet afwerken tegen KV Mechelen. Dat was op 15 januari niet komen opdagen, omdat 2 van zijn keepers corona hadden. OHL had op een forfaitnederlaag gerekend.

Herinnert u zich de beelden nog van de spelers van OH Leuven die nodeloos aan het opwarmen waren voor een competitieduel tegen KV Mechelen?

 

Malinwa kon geen beroep doen op doelmannen Gaëtan Coucke en Maxime Wenssens door een coronabesmetting en kwam niet opdagen. Het vroeg toen om uitstel bij de Kalendercommissie van de Pro League, maar dat voorstel kreeg een negatief verdict.

 

De reden? Doelman Wenssens werd als belofte beschouwd en stond daardoor niet op de lijst van de A-kern. Een forfaitzege voor OHL leek een logisch gevolg.

 

Maar maandag besliste de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal dat de match - tot grote ontsteltenis van OHL-coach Marc Brys - toch moet worden ingehaald omdat er sprake is van discriminatie op leeftijd.   

Door in beroep te gaan willen we onze rechten vrijwaren

Statement OH Leuven

"Dit is een verkrachting van een wet die veel beter verdient. Dat er nu plots sprake is van discriminatie, lijkt me een enorme schande voor de mensen die gestorven zijn om de rechten van de mens erdoor te krijgen. Het is een verkrachting van een wet die veel beter verdient. Als je het slachtoffer bent, dan moet je reageren", stelde Brys woensdag na de zege tegen Genk. 

 

OHL voegde de daad bij het woord en maakte zonet - via onderstaande verklaring - bekend in beroep te gaan tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

"Een forfaitnederlaag is de enige optie"

"De club is van mening dat KV Mechelen door niet op te dagen voor de wedstrijd het recht in eigen handen genomen heeft en een forfaitnederlaag de enige mogelijke uitkomst is. Deze beslissing is een belangrijk precedent in de sport."

 

"Een onenigheid tussen KV Mechelen en de bond over de interpretatie van een artikel in het bondsreglement om de wedstrijd al dan niet uit te stellen ligt aan de basis van deze situatie. Het is dan ook geenszins de bedoeling om een polemiek te ontketenen tussen beide clubs."

 

"OH Leuven is echter betrokken partij omdat wij door het lot van de kalender de tegenstander van de betrokken speeldag waren. We dreigen door ditzelfde lot dan ook de benadeelde partij te worden en door in beroep te gaan willen we onze rechten vrijwaren."