Ga naar de inhoud

Kim Meylemans valt na eerste dag net uit top 10: "Gemengde gevoelens"

Kim Meylemans heeft na haar eerste wedstrijddag nog wat werk als ze een olympisch diploma wil bemachtigen. Na runs 1 en 2 staat de Belgische op plek 11 in het klassement. Ze heeft 93 honderdste seconde achterstand op de leider uit Australië Jaclyn Narracott. "Ik dacht eigenlijk dat mijn tweede run goed was, dus ik begrijp het niet helemaal."

Kim Meylemans is na enkele erg bewogen dagen eindelijk aan haar competitie begonnen in Peking. Ze leek al het drama alleszins goed verteerd te hebben want bij haar eerste run schoot ze meteen prima uit de startblokken.

 

Ze gleed even in de groene cijfers, maar na enkele foutjes in het tweede deel kwam Meylemans uiteindelijk beneden in 1'02"35.

 

Daarmee deed ze 32 honderdsten minder dan de Canadese Mirela Rahneva. De tijd van Meylemans was goed voor een gedeelde zesde plek.

 

De Australische Jaclyn Narracott en de Chinese Dan Zhao parkeerden hun slee op 2 en 3.

 

(Lees voort onder de video)

11e na de tweede run

Maar haar tweede run liep minder voor Meylemans. Opnieuw startte ze snel, maar al vlug kwamen er rode cijfers achter haar naam te staan. 

 

Door een paar stevige beuken tegen de zijkant van de baan verloor ze tijd en ze schudde na haar run haar hoofd. Het was duidelijk dat Meylemans zich niet verbeterd had, integendeel.

 

Meylemans zakte van plek 6 naar plek 11 in de stand. Achter haar naam staat nu een tijd van 2'05"27. Haar doel is top 8 en daar is ze op dit moment zo'n 40 honderdste seconde van verwijderd.

 

Morgen staan er nog twee runs op het programma.

Meylemans: "Ik dacht dat die 2e run goed was, ik begrijp het niet echt"

"Ik ben niet helemaal zeker wat er gebeurd is. Ik had het gevoel dat mijn tweede run beter was dan mijn eerste", zei Meylemans na haar eerste wedstrijddag. "Ik zal de beelden moeten bekijken."

 

"Ik dacht echt dat dat een heel goeie run was, dus ik was heel verbaasd dat ik zoveel terrein verloren heb."

 

De start was wel goed vandaag. "Ik heb geprobeerd om die hamstringblessure gewoon naast mij neer te leggen. Na de 1e run voelde ik het natuurlijk al wat, en nu nog meer. Maar we hebben nog 30 uur om het weer wat op te knappen en alles te geven."

 

En wat is het algemene gevoel? "Ik heb wat gemengde gevoelens. Ik heb alles gedaan wat ik kon doen. Ik begrijp het niet helemaal, dus we moeten dit evalueren. En morgen ga ik nog eens twee keer voluit."

Interview met Kim Meylemans: