Rode Duivels spelen op 29/03 oefenwedstrijd tegen Afrika Cup-revelatie Burkina Faso

Burkina Faso schakelde in de kwartfinale van de Afrika Cup Tunesië uit, maar strandde in de halve finale tegen Senegal.

Het oefenprogramma van de Rode Duivels voor maart is rond. Naast de wedstrijd tegen Ierland, speelt onze nationale ploeg ook een oefenpot tegen Burkina Faso. De revelatie van de Afrika Cup komt op dinsdag 29 maart op bezoek in het Lotto Park. “In de voorbereiding op een WK is het ook goed om tegen landen uit andere continenten te spelen", legt Roberto Martinez uit.

Voor het eerst in de geschiedenis zullen de Rode Duivels het opnemen tegen Burkina Faso. Na hun oefenwedstrijd in Dublin tegen Ierland (26/03), ontvangen Courtois en co de halvefinalist van de Afrika Cup in het Lotto Park (29/03, 20.45 uur).  

 

“In de voorbereiding op een WK is het ook goed om tegen landen uit andere continenten te spelen", legt Roberto Martinez uit. "Met zijn halve finale op de Africa Cup heeft Burkina Faso alvast aangetoond dat het een interessante tegenstander voor de Rode Duivels kan zijn.”

Met halve finale op de Africa Cup heeft Burkina Faso aangetoond dat het een interessante tegenstander is

Roberto Martinez, bondscoach van de Rode Duivels

Bij Burkina Faso lopen er heel wat (oude) bekenden van de Belgische competitie rond. Hervé Koffi van Sporting Charleroi staat er tussen de palen, ex-KV Mechelen aanvaller Hassane Bandé en spits Abdoul Tapsoba van Standard zorgen voor het gevaar.