Ga naar de inhoud

Oostenrijker Hämmerle duwt snowboard met 2 honderdsten naar goud

 do 10 februari 2022 10:48
" "
De Canadees Eliot Grondin raakte uit balans, omdat hij te snel naar de finish wou. De Oostenrijker Alessandro Hämmerle profiteerde.

De strijd om het goud gaat op het scherpst van de snee. Dat was ook zo in de finale van de snowboardcross bij de mannen. De Canadees Eliot Grondin en de Oostenrijker Alessandro Hämmerle leverden een nek-aan-nek-race. Een finishfoto moest het goud aanwijzen: Hämmerle was de gelukkige.

Grondin en vicewereldkampioen Hämmerle wisselden de koppositie in de finale regelmatig af. Ze kleefden vrijwel de hele race aan elkaar, na de laatste jump zou het eindshot richting streep de beslissing brengen.

Grondin raakte daarbij iets uit balans (en kwam na de streep ten val), Hämmerle finishte het zuiverst en won - na consultatie van de finishfoto - met 2 honderdsten.

Het gebeurde voor de neus van de Italiaan Omar Visintin en de Oostenrijker Julian Lüftner. Visintin kaapte het brons weg en was in de wolken: 5 weken geleden lag hij nog in de lappenmand met een hoofdletsel en zware elleboogblessure na een crash.

Bekijk de spannende finale van snowboardcross:

Bekijk de crash in de kleine finale vanuit standpunt valler:

In de snowboardcross - met zijn vieren om het eerst naar de finish - wordt vaak gevallen. Hoe dat eruitziet vanuit het standpunt van de valler kregen we in de kleine finale te zien. De Italiaan Tommaso Leoni brengt de Spanjaard Lucas Eguibar uit evenwicht. Die laatste draagt een cameraatje op zijn helm.

Bekijk de uitgebreide samenvatting van de competitie: