Millimetersprint in Tour of Antalya, Youtuber Bas Tietema ontsnapt aan massale valpartij

Matteo Malucelli (Gazprom-Rusvelo) meester in millimetersprint.

Het is niet langer enkel "Youtuber" Bas Tietema, maar eerbiediger: "profrenner" Bas Tietema. De bekende Nederlander maakte vandaag in de Ronde van Antalya zijn comeback in het profpeloton. Hij tekende meteen present in de zenuwachtige slotfase en ontsnapte maar nipt aan een massale valpartij. De Italiaan Matteo Malucelli (Gazprom-Rusvelo) was de primus van de dag na een ultieme millimetersprint.

Plan Bas.

 

Bas Tietema maakte vandaag zijn rentree in het profpeloton. Tietema was ooit een beloftevolle jonge renner, maar door een huidallergie  zette hij zijn wielercarrière enkele jaren geleden stop.

 

De Nederlander bleef toch in de wielerwereld rondhangen. Niet als renner, wel als vlogger. Zo reed Tietema al met een stadsfiets de Mont Ventoux op, en liet hij profrenners tijdens de Ronde van Frankrijk deelnemen in een "wheelie-contest". 

 

Zijn comeback als profwielrenner vandaag, is voorlopig zijn grootste stunt. 

 

In de eerste etappe van de Ronde van Antalya overleefde de Nederlander meteen een zenuwachtige slotfase. "Overleven", mag u zeer letterlijk nemen. Wanneer Tietema de lead-out probeerde te verzorgen voor zijn sprintcollega bij Bingoal Pauwels Sauces WB, Karl Lauk, ging het peloton massaal tegen de vlakte. 

 

Tietema ontsnapte maar net aan het domino-effect en kwam netjes voor het peloton - rond plaats 20 - binnen. 

 

(Lees onder de video voort)

"Het ging super goed. Ik heb zelfs meegedaan in de finale", vertelde Bas Tietema na afloop. "Daar reed ik in functie van Karl (Lauk)."

Het ging super goed. Ik heb zelfs meegedaan in de finale.

Bas Tietema

Zijn ploegmakker zou uiteindelijk als 3e eindigen. De Est kon zich net niet meten in de Italiaanse millimetersprint van Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix) en Matteo Malucelli (Gazprom-Rusvelo). Die laatste zou het nipt halen en mocht zo meteen de leiderstrui in ontvangst nemen.

Millimeterwerk