Bondscoach Red Flames sluit terugkeer Justien Odeurs niet uit: "Bal ligt in haar kamp"

Justien Odeurs is nog steeds welkom bij de Red Flames.

Justien Odeurs besliste vorige maand een punt te zetten achter haar interlandcarrière. De 24-jarige doelvrouw was lang een vaste waarde tussen de palen, maar voelde zich onheus behandeld. Toch houdt bondscoach Yves Serneels de deur op een kier: "Odeurs bij de Red flames is geen afgesloten hoofdstuk."

In de ruime selectie van 28 speelsters voor de Pinatar Cup is er zoals verwacht geen spoor van Justien Odeurs. Na een verrassende niet-selectie in oktober werd de doelvrouw een maand later weer opgeroepen, maar verloor ze haar plaats aan Nicky Evrard. 

 

Daarop besloot ze een punt te zetten achter haar loopbaan bij de Flames, omdat ze koos voor haar mentale gezondheid.

 

Bondscoach Ives Serneels is nog niet bereid Odeurs volledig te late gaan: "Odeurs bij de nationale ploeg is geen afgesloten hoofdstuk."

Ik heb tegen haar en ook aan de buitenwereld gezegd dat ik voor niemand de deur sluit.

Yves Serneels

"Ik heb tegen haar en ook aan de buitenwereld gezegd dat ik voor niemand de deur sluit. Maar de bal ligt in het kamp van Justien. Zij heeft ons verteld dat het op dit moment voor haar mentaal heel moeilijk is om zich beschikbaar te stellen."   


Serneels verwijst vervolgens naar het voorbeeld van Laura De Neve, die volgens hem een aantal jaren geleden met een gelijkaardige boodschap kwam. "Ik heb haar toen gezegd dat ze mij mocht bellen als het weer anders zou aanvoelen. Ik heb net dezelfde boodschap aan Justien Odeurs gegeven."


De Neve stopte begin 2014 twee jaar als international, maar is al jaren opnieuw een vaste waarde in de selectie. De verdedigster gaat ook mee naar de Pinatar Cup.