Ga naar de inhoud

Amerikaanse Chloe Kim verlengt haar olympische titel in halfpipe

Chloe Kim.

Chloe Kim heeft haar favorietenrol waargemaakt in de halfpipe. De Amerikaanse snowboardster zette meteen met haar eerste run de toon in de finale. Niemand kwam nog in de buurt van haar puntentotaal van 94. Het zilver was voor de Spaanse veterane Queralt Castellet. Zij pakt zo haar eerste olympische medaille en dat bij haar vijfde deelname.

Kim is pas 21 jaar maar kon in Peking wel haar titel uit 2018 al verdedigen. En dat deed ze ook. Haar eerste run was meteen raak met onder andere twee keer een 1080 en vooral veel hoogte in haar sprongen.

 

De jury gaf Kim 94 punten. Een monsterscore waar alle concurrentes zich nadien de tanden op stukbeten. Met het goud al binnen handbereik, stopte ze zelf haar volgende runs tsjokvol risico, maar ze kwam twee keer ten val. Het zou uiteindelijk geen verschil uitmaken.

 

Alleen de Spaanse Queralt Castellet kwam nog enigszins in de buurt van Kim. Op haar 32e deed ze al voor de vijfde keer mee aan de Spelen, maar ze kon nog nooit een topprestatie neerzetten. Tot nu dus. Zij ging naar huis met zilver. Ze is de eerste Spaanse snowboardster die een olympische medaille weet te pakken.

 

Het brons was voor Sena Tomita uit Japan.