Ga naar de inhoud

Zorgt niet-vaccinatie van Novak Djokovic ook in Indian Wells voor problemen?

Het toptoernooi van Indian Wells ontvangt alleen volledig gevaccineerde spelers.

Novak Djokovic staat op de deelnemerslijst van Indian Wells, het toptoernooi dat begin maart in Californië plaatsvindt. Een niet-onbelangrijk detail is echter dat het toernooi enkel spelers ontvangt die volledig gevaccineerd zijn. De Serviër werd vorige maand nog geweerd van de Australian Open om dezelfde reden.

De Servische nummer 1 van de wereld Djokovic staat samen met de laureaten van de Australian Open, Rafael Nadal en Ashleigh Barty, op de deelnemerslijst van het tennistoernooi in Indian Wells, die vandaag bekendgemaakt werd. Maar of Djokovic daadwerkelijk zal spelen in de VS is niet zeker.

 

Alleen spelers die volledig tegen het coronavirus zijn gevaccineerd mogen immers aan het toernooi deelnemen. Djokovic zorgde begin dit jaar in Australië vlak voor de start van de Australian Open voor een hele polemiek, die draaide rond zijn vaccinatiestatus. 

 

Na een saga die tien dagen duurde, kreeg de niet-gevaccineerde Djokovic uiteindelijk nul op het rekest en moest hij het land verlaten. Daardoor kon de nummer 1 van de wereld zijn titel down-under niet verdedigen. 

 

Maar als Djokovic, die "binnenkort" zijn versie van de feiten zal geven, aan Indian Wells wil deelnemen, zal hij zich moeten laten vaccineren. Indian Wells is zowat het belangrijkste toernooi van het jaar naast de vier grandslams en de ATP Finals.

Volgt na de Australian Open opnieuw een vaccinatieheisa?

"Met gezondheid en veiligheid als topprioriteit zal deelname aan het toernooi een geldig bewijs van volledige vaccinatie vereisen", melden de organisatoren van Indian Wells woensdag in hun verklaring.    


"De richtlijnen voor spelers worden bepaald door protocollen die zijn vastgesteld door de WTA en ATP. Ze zijn opgesteld volgens beperkingen die door de Verenigde Staten zijn vastgesteld rond de vaccinatiestatus van internationale reizigers die het land binnenkomen", aldus de organisatie. 


Om van 7 tot 20 maart in de woestijn van Californië om een zesde titel te kunnen strijden, zal Djokovic dus een bewijs van volledige vaccinatie moeten tonen. Staat de Serviër in Californië net zoals in Australië straks opnieuw voor een juridische slijtageslag?