Ga naar de inhoud

Van plaats 8 naar goud: Vlhova pakt slalomtitel na indrukwekkende 2e run

Petra Vlhova neemt een gouden medaille mee naar Slovakije. In de slalom maakte de skiester in haar tweede run nog een pak tijd goed. Ze schoof van de 8e naar de 1e plaats. Het zilver was voor Katharina Liensberger (Oos), het brons voor Wendy Holdener (Zwi).

De slalom bij de vrouwen leverde spektakel op. Favoriete Mikaela Shiffrin ging erg vroeg van de piste en Petra Vlhova, die andere grote kanshebber, zette maar de 8e tijd neer. De Duitse Lena Dürr ging na de eerste run aan de leiding.

 

Maar Vlhova, die dit seizoen vijf wereldbekers in de slalom op haar naam schreef, toonde zich bijzonder strijdvaardig in run 2. Ze ging als een speer naar beneden en zette de snelste tijd neer.

 

Niemand kon haar nog van de troon stoten, ondanks hun voorsprong uit run 1. Dürr viel zelfs nog naast het podium en Sara Hector, de winnares van de reuzenslalom, ging met de finish in zicht de mist in.

 

De Oostenrijkse Katharina Liensberger, regerend wereldkampioene, werd op 8 honderdsten tweede, de Zwitserse Wendy Holdener pakte op 12 honderdsten brons.

 

De vreugde bij Vlhova was bijzonder groot. Ze zorgt voor de eerste gouden medaille in het alpineskiën voor haar land.