Mechelen heeft het niet onder de markt in Luik, Limburg kwelt Aalst weer

wo 9 februari 2022 23:10
Mechelen (archieffoto).

In de BNXT League is Aalst weer op Limburg United gebotst. De bekerfinalist won in eigen huis. Bergen springt dan weer over Charleroi de top 5 binnen na een nipte zege in de Waalse affiche. In de kop van het klassement behoudt Mechelen zijn topnotering, al had het tegen rode lantaarn Luik weinig overschot.

Het was in de eerste helft dat Bergen het verschil maakte in de Henegouwse clash. Dankzij Emmanuel Nzekwesi (15 punten en 14 rebounds) namen de bezoekers de leiding (16-14 en 28-37 bij de pauze). Na de pauze ontbond Marcus Tyus zijn duivels (24 punten) voor een 49-63 tussenstand. Maar de thuisploeg vocht terug en kwam gelijk met nog twee minuten te gaan (67-67). Bergen won uiteindelijk alsnog, met 70-73.

Limburg United kon rekenen op zijn collectieve kracht om Aalst te verslaan, met vijf spelers die meer dan tien punten scoorden. Hoewel de eerste helft eerder in het voordeel van de bezoekers was (43-45), maakte Limburg United in de tweede helft het verschil om te winnen van de Ajuinen (90-73).

In de laatste wedstrijd van de avond won Mechelen in Luik (99-103). De wedstrijd begon later omdat de bus van Mechelen in de file vastzat.

10. Luik 2-16 20

In de eerste fase van de BNXT League spelen de Belgische en Nederlandse clubs een heen- en terugronde binnen de eigen landsgrenzen. De top 5 in België plaatst zich voor de Elite Gold-ronde met de top 5 van Nederland. De overige clubs gaan naar de Elite Silver-ronde.