Genk-jonkies verpletteren Chelsea in de Youth League en staan in 1/8e finales

Genk was heer en meester tegen Chelsea.

De U19 van Racing Genk hebben indruk gemaakt in Europa. Tegen Chelsea, de succesvolste ploeg in de geschiedenis van Youth League, waren de Genkenaren heer en meester: 5-1. Genk zit zo bij de laatste 16 in de Youth League.

De Limburgers waren allerminst geïntimideerd door Chelsea, dat met twee eindzeges en twee verloren finales met voorsprong de succesvolste ploeg is in de geschiedenis van de Youth League.

 

Genk ging het best van start en kwam na 18 minuten al op voorsprong via Sekou Diawara. In de tweede helft verdubbelde Jay-Dee Geusens nog voor het uur de voorsprong vanop de penaltystip.

 

Genk had de wedstrijd helemaal in handen en niet veel later deed Diawara nogmaals de netten trillen: 3-0. Chelsea leek verslagen, al kon Lewis Hall wel nog milderen met ook een rake elfmeter. 

 

Maar meer dan een eerredder bleek het niet te zijn. Sterker nog, Genk stak in de slotfase het mes nog wat dieper: Adnane Abid en Dario Cutillas Carpe maakten de stuntzege helemaal compleet: 5-1.

 

De Genk-jonkies doen zo wat de de jongeren van Club Brugge eerder op de dag niet konden doen. Club NXT gaf in Denemarken een 0-2-voorsprong nog helemaal uit handen tegen Midtjylland en is Europees uitgespeeld.

Enkele beelden van de wedstrijd: