FA roept Rooney op matje na uitspraak "dat hij iemand pijn wou doen in 2006"

Wayne Rooney mag een woordje uitleg gaan geven aan de Engelse voetbalbond over recente uitspraken in een interview. Rooney zei dat hij in 2006 extra lange studs onder zijn schoenen aanbracht "want ik wou iemand pijn doen".

De huidige trainer van Derby County vertelde in the Mail On Sunday dat hij tijdens zijn periode als Manchester United-speler ooit langere studs monteerde op zijn schoenen voor een wedstrijd tegen Chelsea op Stamford Bridge. 

 

"Ik veranderde mijn studs voor de wedstrijd. Ik monteerde langere studs omdat ik iemand pijn wou doen. De studs waren wel legaal", verduidelijkte hij. "Maar ze waren langer dan wat ik normaal zou gedragen hebben."

 

Tijdens die wedstrijd dat seizoen op Stamford Bridge kwam het tot een clash tussenn Rooney en John Terry. De Chelsea-verdediger had op een bepaald moment daarom ook verzorging nodig. Chelsea won de match wel met 3-0 en Chelsea werd ook kampioen.