Ga naar de inhoud

Exterioo Cycling Cup vervangt Bingoal Cycling Cup en telt 11 koersen

Tim Merlier won vorig jaar met de GP Samyn de opener.

De Bingoal Cycling Cup, het regelmatigheidscriterium dat elk jaar tal van Belgische koersen verzamelt, gaat voortaan door het leven als de Exterioo Cycling Cup. Het regelmatigheidscriterium telt dit jaar elf koersen, twee daarvan worden in Nederland gereden. Het gaat om de Ronde van Drenthe (13 maart) en Veenendaal-Veenendaal (21 mei).

De Exterioo Cycling Cup opent met de GP Le Samyn op 1 maart en eindigt op vrijdag 16 september met het Kampioenschap van Vlaanderen in het West-Vlaamse Koolskamp. 

 

De GP Monseré, de Antwerp Port Epic, het Circuit de Wallonie, de GP Marcel Kint, Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde Brugge en de Eurométropole Tour vervolledigen het pakket.

 

"Net zoals we dat met de Belgische semiklassiekers doen, vonden we het een goed idee om ook een aantal zeer waardevolle Nederlandse koersen met hetzelfde DNA extra in de kijker te zetten en aan onze kalender toe te voegen", zegt Christophe Impens van co-organisator Golazo. 

 

"Golazo ging vorig jaar een samenwerking aan met organisator Pro Cycling Events om de Exterioo Cycling Cup verder uit te bouwen. Met deze vernieuwde editie met een nieuwe titelpartner en de uitbreiding naar Nederland, worden flinke stappen vooruit gezet."

 

"De wedstrijden in België en Nederland die in deze Exterioo Cycling Cup gebundeld worden, verdienen de aandacht die ze zullen krijgen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wedstrijden van de Exterioo Cycling Cup:

Dinsdag 1 maart: GP Le Samyn (Dour) 
Zondag 6 maart: GP Jean-Pierre Monseré (Hooglede) 
Zondag 13 maart: Ronde van Drenthe (Hoogeveen - Ned) 
Zaterdag 21 mei: Veenendaal-Veenendaal (Veenendaal - Ned) 
Zondag 22 mei: Antwerp Port Epic (Antwerpen) 
Donderdag 26 mei: Circuit de Wallonie (Charleroi) 
Zondag 29 mei: GP Marcel Kint (Zwevegem) 
Zaterdag 11 juni: Dwars door het Hageland (Diest) 
Zondag 12 juni: Elfstedenronde (Brugge) 
Woensdag 10 augustus: Eurométropole Tour (Doornik) 
Vrijdag 16 september: Kampioenschap van Vlaanderen (Koolskamp).