Club NXT moet Youth League verlaten na zure 3-2-nederlaag tegen Midtjylland

Club NXT verloor met 3-2 van Midtjylland.

In de Youth League is Club NXT er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de 1/8e finales. Hoewel het jonge blauw-zwart tegen Midtjylland al snel een dubbele voorsprong beet had, zetten de Denen de scheve situatie na de rust nog helemaal recht.

Doordat PSG in de laatste groepswedstrijd de groepswinst in extremis van Club NXT afsnoepte, moest blauw-zwart vandaag nog een play-offwedstrijd afwerken om zich te verzekeren van een plaatsje bij de laatste zestien.

Tegen het Deense Midtjylland schoten de manschappen van coach Rik de Mil furieus uit de startblokken. Na amper een kwartier stond het al 0-2 voor blauw-zwart. Twee keer was Antonio Nusa de scherpschutter met dienst.

Midtjylland wist van geen hout pijlen maken, maar op het halfuur wisten de Denen toch te milderen via een afgeweken schot van Andreasen. Meteen ook de ruststand.

Na de pauze kwam Midtjylland veel gretiger uit de kleedkamer en op het uur was alles dan ook te herdoen na een knappe individuele actie van Simsir.

Club verloor de greep op de wedstrijd en  niet veel later zorgde Oscar Fraulo voor de 3-2 en de doodsteek. Een einde in mineur voor de Brugse youngsters na een knappe groepsfase.

Genk om 16u tegen Chelsea

Later vandaag komt ook Genk nog in actie in de play-offs van de Youth League. De Limburgers spelen om 16 uur thuis tegen Chelsea.