Peng Shuai gaat naar freestyleskiën kijken met IOC-voorzitter Thomas Bach

Peng Shuai in de tribune.

De Chinese tennisster Peng Shuai was een opvallende toeschouwer tijdens de Big Air-finale bij de vrouwen. Ze zag hoe haar landgenote Eileen Gu de gouden medaille veroverde. Naast haar zat Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité.

Peng Shuai haalde gisteren opnieuw het wereldnieuws door een interview dat ze gaf aan L'Équipe. Daarin ontkende ze ooit vermist te zijn geweest en zei ze dat haar post over seksueel misbruik verkeerd geïnterpreteerd was.

 

Eerder tijdens deze Winterspelen had ze ook al een ontmoeting met Thomas Bach, maar lang niet iedereen was gerustgesteld door haar verklaringen. Zo wil de WTA nog steeds een onderzoek naar de hele zaak.

 

Vandaag dook Shuai opnieuw op tijdens de Spelen in Peking. Ze woonde samen met IOC-voorzitter Bach de Big Air-finale bij. Met haar mondmasker en grote zwarte muts was ze moeilijk te herkennen, maar de camera's merkten haar uiteraard toch op. 

 

Volgens Bach spraken ze ook een halfuurtje met de deelnemers. Shuai zou hem ook verteld hebben dat ze van plan was de olympische bubbel na vandaag te verlaten.