Parallelreuzenslalom: Ledecka verlengt haar titel, ook Karl pakt goud

Ester Ledecka heeft haar olympische titel op de parallelle reuzenslalom met succes verdedigd in Peking. De Tsjechische stak net als 4 jaar geleden boven haar concurrentes uit. Bij de mannen ging de titel naar de Oostenrijker Benjamin Karl.

Bij de vrouwen hadden de Nederlanders plots hoop op een medaille. Michelle Dekker schopte het tot in de halve finales. Daarin kwam ze uit tegen topfavoriete Ester Ledecka. Dekker kwam ten val en ook in de kleine finale haalde ze de finish niet.

 

Ledecka was in de finale te sterk voor Daniela Ulbing. Ledecka is een fenomeen in de sneeuw. 4 jaar geleden won ze niet alleen de titel op haar snowboard, maar won ze ook goud op skilatten in de super-G. Dat probeert ze dit jaar over te doen.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Oostenrijker Karl verovert goud bij de mannen

Bij de mannen ging de finale tussen Benjamin Karl en Tim Mastnak. De Sloveen miste na een spannende strijd in het slot een poortje en zo ging de olympische titel naar Oostenrijk.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.