Ga naar de inhoud

Kurt Zouma krijgt "grootst mogelijke boete" na mishandelen van kat

Kurt Zouma.

Kurt Zouma is in een storm beland in Engeland. In een uitgelekte video is te zien dat de verdediger van West Ham zijn eigen kat mishandelt. "Ik wil sorry zeggen aan de mensen die onder de indruk waren van de beelden", reageerde de Fransman dinsdag. Een dag later kreeg hij een maximumboete van zijn werkgever.

In de video achtervolgt Kurt Zouma zijn kat, waarna hij het huisdier een trap geeft, een schoen toegooit en een slag op de snuit verkoopt. 

 

De verdediger van West Ham zou furieus gereageerd hebben, omdat de kat een vaas had omgestoten en een lamp had uitgetrokken. De video werd op sociale media gedeeld, wat Zouma aanzette om een formele reactie neer te pennen. 

 

"Ik wil me verontschuldigen voor mijn acties, waarvoor er geen excuses zijn", opende de 27-jarige Fransman. "Ik wil ook sorry zeggen aan de mensen die onder de indruk waren van de beelden."

 

"Ik verzeker iedereen dat het goed gesteld is met mijn twee katten en dat ze in goede gezondheid verkeren", reageerde hij in een persbericht.

 

West Ham United veroordeelde het voorval. "We zullen de zaak intern behandelen, maar benadrukken dat we in geen geval geweld tegen dieren goedkeuren."

 

Woensdag kreeg hij een maximumboete van de Londense club. "De speler accepteerde onmiddellijk de boete en vroeg om het bedrag te doneren aan een dierenrechtenorganisatie", liet de club weten.