Ga naar de inhoud

Belgische biatleten spelen geen hoofdrol op de 20 km: "Wedstrijd om snel te vergeten"

Florent Claude had op meer gehoopt.

Het Belgische biatlonkwartet heeft geen hoge ogen kunnen gooien op de 20 kilometer individueel. Schietfouten deden speerpunten Florent Claude en Thierry Langer de das om. De Fransman Quentin Fillon Maillet legde beslag op het goud.

België kon zich als team kwalificeren voor de Winterspelen en dus stonden er ook 4 Belgen aan de start van de 20 kilometer. Tom Lahaye-Goffart en Cesar Beauvais werden weggeblazen in het geweld en werden 90e en 91e, Florent Claude en Thierry Langer ambieerden een plekje in de subtop, maar zij eindigden respectievelijk 75e en 77e.

 

"Ik ben toch een beetje ontgoocheld, vooral in het schieten", is Claude eerlijk. "Ik maakte 5 fouten bij mijn eerste 3 beurten, goed voor 5 strafminuten. Toen wist ik al dat het voorbij was. Ik had niets meer te winnen."

 

"Dit is een wedstrijd om snel te vergeten. Misschien eens nadenken hoe het komt dat ik zoveel miste met het oog op de wedstrijd van zondag."

 

Florent Claudes broer Fabien, die voor Frankrijk uitkomt, werd 9e. "Dat is mooi gedaan van hem. Maar ik was toch graag dichter in zijn buurt geëindigd."

 

Ook Thierry Langer vervloekte na de finish zijn schietfouten. "5 stuks, dat is te veel. Het was ook zwaar na 8 weken zonder competitie. Een 77e plaats, dat is niet bevredigend, maar ik heb toch vertrouwen voor het vervolg. De vorm is er wel."

Fransman Fillon Maillet in de sneeuwsporen van Fourcade

De overwinning op de 20 kilometer ging naar Quentin Fillon Maillet, die met Frankrijk eerder op deze Spelen zilver won in de gemengde estafette. Ook na het afscheid van Martin Fourcade (goed voor 5x goud en 2x zilver op de Spelen) blijft Frankrijk dus wereldtoppers produceren.

 

Het zilver was ietwat verrassend weggelegd voor de Wit-Rus Anton Smolski, die een van de amper 2 atleten was die foutloos bleef bij het schieten. Hierdoor verwees hij de Noorse topper Johannes Thingnes Bø naar het brons.

Florent Claude: "Ontgoocheld in het schieten"

Thierry Langer: "Toch vertrouwen voor het vervolg"

Uitslag

programma van Florent Claude
dinsdag 8 februari 20 km individueel 75e verslag
zaterdag 12 februari 10 km sprint 84e verslag
dinsdag 15 februari 4x7,5 km estafette 20e verslag
programma van Thierry Langer
dinsdag 8 februari 20 km individueel 77e verslag
zaterdag 12 februari 10 km sprint 67e verslag
dinsdag 15 februari 4x7,5 km estafette 20e verslag
programma van Tom Lahaye-Goffart
dinsdag 8 februari 20 km individueel 90e verslag
zaterdag 12 februari 10 km sprint 91e verslag
dinsdag 15 februari 4x7,5 km estafette 20e verslag
programma van Cesar Beauvais
dinsdag 8 februari 20 km individueel 91e verslag
zaterdag 12 februari 10 km sprint 94e verslag
dinsdag 15 februari 4x7,5 km estafette 20e verslag