BEKIJK: Senegalese bevolking geeft Afrika Cup-helden feestelijke ontvangst

    Senegal heeft zondagavond voor het eerst in de geschiedenis de Afrika Cup gewonnen. Dat werd massaal gevierd in het Afrikaanse land. De nationale voetbalhelden kregen een geweldige ontvangst door president én bevolking bij hun aankomst in hoofdstad Dakar.

    Een dag na de continentale triomf stapte aanvoerder Kalidou Koulibaly (ex-Genk) met de cup van het vliegtuig. President Macky Sall stond persoonlijk op de tarmac om de voetballers te verwelkomen. Hij mocht de beker in de lucht steken.

    Duizenden Senegalezen waren massaal uitgerukt om de bondscoach Aliou Cissé en zijn manschappen welkom te heten en toe te juichen. Ze klommen tot in de masten van reclamepanelen en dansten op straat. Er was bijna geen doorkomen aan voor de bus met de spelers. 

    Beelden van de feestelijke ontvangst: