Ga naar de inhoud

Vandenbempt over OHL-KVM: "Clubs gaan nu zelf bepalen of ze komen spelen of niet"

Peter Vandenbempt in Extra Time.

Peter Vandenbempt heeft in Extra Time verrast gereageerd op het nieuws dat OH Leuven en KV Mechelen hun wedstrijd nog moeten inhalen. "Zolang dit allemaal kan in de schoot van de Pro League zijn we slecht bezig", zegt de voetbalcommentator.

"Goed nieuws voor alle clubs"

De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal oordeelde vandaag dat OHL en KV Mechelen hun wedstrijd nog moeten inhalen. KVM weigerde te spelen aan Den Dreef omdat het hard getroffen was door corona en onder meer twee doelmannen miste op dat moment. De club vroeg om uitstel, maar kreeg het niet. 

 

Peter Vandenbempt is "in hoge mate" verrast door deze beslissing. "Dit is goed nieuws voor alle clubs", zegt hij in Extra Time. "Ze gaan nu zelf kunnen beslissen of ze gaan spelen of niet. Dat is het gevolg van deze beslissing."

 

"Als je de situatie bekijkt, dan heeft KVM gelijk. Maar ook KV Kortrijk had vroeger al gelijk moeten krijgen. Je kan als club, wat mij betreft, niet zelf bepalen of je komt of niet. Je kan wel spelen onder voorbehoud, dan hadden ze misschien nog hetzelfde resultaat gehad."

 

"Het reglement was wat het was op dat moment", gaat Vandenbempt voort. "Het was blijkbaar een verkeerd reglement. Maar de vertegenwoordiger van KV Mechelen in de Pro League heeft wel voor dat reglement gestemd en nadien zei hij dan dat hij niet wist dat het met twee lijsten was. Dan ben je natuurlijk een straffe vertegenwoordiger van je club."

 

"Maar als je ziet wat er al allemaal is gebeurd: KV Mechelen had die coronagolf en kon eerder al om uitstel vragen. Antwerp vroeg om uitstel, kreeg het niet, trok naar het BAS en KV Kortrijk moest toch plooien. Vorige week moest Karim Belhocine net niet zelf meedoen."

 

"Ook Racing Genk keurde het reglement goed in de zomer en stelt dan vast dat de Zuid-Amerikanen en Afrikanen een periode afwezig zijn voor interlands. Ook zij vragen uitstel en krijgen uiteindelijk hun zin van het BAS. Dat is het Belgische voetbal..."

 

"Zolang dit allemaal kan in de schoot van de Pro League zijn we slecht bezig", rondt Vandenbempt af.

Je kan als club, wat mij betreft, niet zelf bepalen of je komt of niet.

Peter Vandenbempt

De passage in Extra Time: