Titelverdedigster Mikaela Shiffrin valt al na enkele poortjes uit in reuzenslalom

Een anticlimax voor Mikaela Shiffrin op haar eerste wedstrijddag in Peking. De Amerikaanse ster ging op zoek naar een nieuwe gouden plak op de reuzenslalom, maar miste al vroeg in de eerste run een poortje. Op de ijzige piste in China gleed ze even onderuit en zo zat de competitie van de 26-jarige Shiffrin er al na enkele seconden op.

Shiffrin wil in Peking graag de eerste Amerikaanse alpineskiër worden met drie gouden medailles achter haar naam. Maar op de reuzenslalom liep het al heel snel mis voor haar. 4 jaar geleden won ze wel nog goud op dit onderdeel, maar nu was de droom na amper enkele seconden voorbij.

 

Op de spekgladde piste in Peking, bijgenaamd "the ice river", verloor ze de controle na een bocht naar links. Ze gleed heel even onderuit op haar zij, maar kon het niet meer rechttrekken en belandde naast de piste.

 

Zo een crash overkomt Shiffrin zelden. Het is pas de eerste keer sinds begin 2018 dat ze een reuzenslalom niet kan afmaken.

 

De Amerikaanse leek wel geen last te hebben van haar valpartij. Ze kwam weer recht en zuchtte eens heel diep.

 

Maar er komen nog gouden kansen voor de Amerikaanse superster. Ze wil graag aan alle competities deelnemen. Haar eerstvolgende opdracht is de slalom. Op dat onderdeel veroverde ze als amper 18-jarige al eens goud op de Winterspelen in 2014.

"Ga er niet om huilen, daar wil ik nu geen energie aan verspillen"

"Het was al voorbij voor het goed en wel begonnen was", vertelde Shiffrin na haar mislukte run. "Ik ben enorm teleurgesteld, uiteraard."

 

"Ik probeerde echt hard te gaan, maar deze piste laat geen enkel foutje toe. Het is een leuke afdaling, maar wel een heel veeleisende."

 

Heeft ze hier een verklaring voor? "Ik werk heel hard aan mijn techniek precies om dit soort dingen te voorkomen. Ik zoek ook niet naar excuses. Ik heb een paar goede bochten genomen en daarna een slechte. En daar betaal ik een hoge prijs voor."

 

Shiffrin wil dit snel doorspoelen. "Er komt nog heel wat aan. Ik ga hier niet om huilen, daar wil ik geen energie aan verspillen. Natuurlijk is dit een grote klap, maar ik druk nu even op de pauzeknop wat die gevoelens betreft."

 

Hoopt ze elders nog op medailles? "Ik weet het niet. Ik ben goed aan het skiën, maar zoals je ziet, weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik ga mijn uiterste best doen."

Bekijk de run van Mikaela Shiffrin

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Ongeloof bij de volgers van het skiën in Amerika