Ga naar de inhoud

Max Parrot houdt thuislieveling Su Yiming van het goud in slopestyle

Canada heeft twee medailles gepakt in de slopestyle bij de mannen. Het goud was voor Max Parrot na een indrukwekkende tweede run, brons was voor zijn landgenoot Mark McMorris. Het zilver bleef in China en was voor thuisboarder Su Yiming, nog altijd maar 17. Titelverdediger Red Gerard (VS) viel net naast het podium.

Su Yiming was met de beste score uit de kwalificaties gekomen en het thuispubliek had dan ook hoop op een gouden medaille. De 17-jarige stond na de eerste run 4e in de stand. Het goud was op dat moment voor titelverdediger Red Gerard en ook de Italiaan Emiliano Lauzi presteerde verrassend sterk.

 

Maar in run 2 greep Max Parrot de macht met een technisch perfecte run. De Canadees, die enkele jaren geleden nog tegen kanker vocht, pakte uit en werd beloond met 90,96 punten.

 

De concurrentie wist dus wat gedaan, maar Su Yiming bleef steken op 88,70 voor zijn tweede poging. Gerard kon zich niet meer verbeteren en ging als derde naar de laatste run.

 

Aan die volgorde veranderde er niets meer tot Mark McMorris als voorlaatste nog de piste opkwam. De Canadees pakte op de twee vorige Winterspelen een bronzen plak en hoopte hier misschien wel op meer want toen hij zijn score te zien kreeg, leek hij toch wat teleurgesteld.

 

Het werd een derde bronzen plak op een rij voor hem. Hij duwde zo Gerard nog van het podium. Su Yiming mag als jongste deelnemer naar huis met zilver.

Bekijk de winnende run van Max Parrot

Bekijk de ruime samenvatting: