Portugal maakt comeback tegen Rusland en verlengt zijn Europese titel in het futsal

Portugezen Zicky en Miguel Angelo vieren de overwinning.

Portugal heeft zich opnieuw tot Europees kampioen in het zaalvoetbal gekroond. In de finale keken de Portugezen tegen een dubbele achterstand aan, maar net als in hun halve finale maakten ze een straffe comeback. Rusland moet vrede nemen met zilver, Spanje gaat met brons aan de haal.

Na 13 minuten zag het er slecht uit voor Portugal. Rusland begon het sterkst aan de wedstrijd in de Ziggo Dome van Amsterdam en verzilverde die start ook met een dubbele voorsprong.

 

Tomas Paco gaf de titelhouder opnieuw hoop op een comeback. Die hoop groeide wanneer Poetilov met een owngoal Portugal weer op gelijke hoogte bracht.

 

Voor de Portugezen het signaal om door te stoten. Coelho en Varela maakten er na een halfuur wedstrijd 4-2 van, genoeg om de titel opnieuw naar eigen land mee te nemen.

 

Voor Portugal is het de 2e Europese titel in het zaalvoetbal na de overwinning op het EK van 2018 in Slovenië.

Het was niet voor het eerst dit toernooi dat Portugal uitpakte met een comeback. Ook de halve finale tegen eeuwige rivaal en buurland Spanje werd een nagelbijter.

 

Uiteindelijk wonnen de Portugezen van de zevenvoudige Europese kampioen. Hoe die "wedstrijd van het toernooi" verliep, kunt u in onderstaande tweet bekijken:

Spanje overklast Oekraïne op weg naar brons

Portugal goud, Rusland zilver. Dus blijft er enkel nog een bronzen medaille over om uit te delen.

 

In de kleine finale stond Spanje tegenover Oekraïne. De Spanjaarden hadden nog nooit een EK futsal afgesloten zonder een medaille naar huis te nemen. Dat waren ze ook nu niet van plan.

 

Spanje kende weinig problemen met zijn tegenstander. Resultaat: 4-1 en opnieuw eremetaal voor de Spanjaarden.