Mathias Vosté: "Als ik top 8 of 10 kan schaatsen, mag ik heel tevreden zijn"

Mathias Vosté begint dinsdag aan zijn Olympische Spelen op de 1.500 meter. Onze landgenoot trok na een tegenvallend EK met twijfels richting China, maar intussen heeft hij er wel weer vertrouwen in. "Ik zoek de positieve dingen op, niet de negatieve."

"Over het schaatsen kan ik niet klagen, maar daarnaast voelde ik me de laatste dagen wel iets minder", vertelde Vosté na een training op het olympische ijs. "Fysiek dan. Ik probeer daar niet te veel mee te zitten en doe gewoon mijn ding op het ijs. Ik zoek de positieve dingen op, niet de negatieve."

 

"Het is echt een indrukwekkend stadion, heel mooi. Het ijs ligt goed dus we gaan mooie tijden zien."

 

Vosté heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Na het EK was hij op zoek naar antwoorden. "Die heb ik niet gevonden. Ik weet niet echt waarom het daar niet helemaal liep. Dat was een beetje pech. Ik probeer er niet meer echt mee bezig te zijn want wat ik daarvoor deed was wel heel goed."

 

"Ik heb niets veranderd sinds dan. Ik wilde niet beginnen te twijfelen. Ik ben nu uitgerust ook en ik heb er vertrouwen in. Als het goed gaat, gaat het goed."

Ik heb niets veranderd na het EK. Ik weet nog steeds niet waarom het daar niet liep, maar ik wilde niet beginnen te twijfelen.

Vosté sukkelde vorig seizoen ook met een liesblessure. Is die voltooid verleden tijd? "Die is wel genezen, maar de plek blijft gevoelig. Bij het sprinten voel ik het wel, maar ik heb er vrede mee dat het er is. Ik moet erdoor."


Dinsdag begint het met de 1.500 meter. Waar hoopt hij zelf op? "Tja, je wil alleen maar winnen natuurlijk. Maar als ik top 8 rijd, heb ik het heel goed gedaan. Het zal afhangen van het moment van de dag."


"Ik heb dit seizoen in Inzell een keer een heel goeie 1.500 meter gereden. Als dat opnieuw lukt, zou er misschien iets moois kunnen. Ik zoek nog steeds hoe ik die kan herhalen. Hopelijk lukt dat dinsdag."

Bekijk het interview met Mathias Vosté

 programma Mathias Vosté
dinsdag 8 februari 1.500 meter 29e in 1'49"93 verslag
vrijdag 18 februari 1.000 meter 27e in 1'10"22 verslag