IOC wil omstandigheden in quarantainehotels verbeteren na klachten

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) werkt aan een verbetering van de omstandigheden in de quarantainehotels op de Olympische Spelen van Peking, waar deelnemers die positief testen op het coronavirus heen worden gebracht. Vanuit onder meer de Duitse equipe waren klachten binnengekomen bij het IOC.

De coronaregels op de Winterspelen in Peking zijn streng. Atleten die positief testen worden bijvoorbeeld naar speciale hotels gebracht. Dat maakte ook skeletoni Kim Meylemans mee.

 

Maar de omstandigheden in die hotels zijn niet te benijden. De Duitsers, die te maken hebben met heel wat coronabesmettingen binnen hun olympische ploeg, hadden geklaagd over de kleine kamers, het eten en het gebrek aan trainingsmogelijkheden. 

 

"De situatie is onredelijk, dit moet verbeterd worden", zei chef de mission Dirk Schimmelpfennig eerder in de week. 

 

Het Internationaal Olympisch Comité heeft daar oren naar. "Het is onze plicht en verantwoordelijkheid om te zorgen voor goede omstandigheden", zei IOC-directeur Christophe Dubi tijdens de dagelijkse persbriefing in Peking. "We moeten zorgen dat de verwachtingen waargemaakt worden."   

 

De Duitsers lieten al weten dat de situatie dankzij inmenging van het IOC is verbeterd. Zo mogen de sporters nu eten bestellen dat in het olympisch dorp op het menu staat. Hun bestelling wordt dan afgeleverd in het quarantainehotel.