Duitse topfavoriet Johannes Ludwig glijdt eindelijk naar goud op rodelbaan

De Duitser Johannes Ludwig won dit seizoen 5 keer in de wereldbeker en was dan ook de verdiende eindwinnaar van de wereldbeker.

Duitsland heeft ook zijn eerste olympische medaille op de Winterspelen in Peking te pakken. Daarvoor zorgde rodelaar Johannes Ludwig, die zijn favorietenrol met verve uitvoerde. De 35-jarige won 3 van de 4 runs in het close duel met de Oostenrijker Wolfgang Kindl, die op 16 honderdsten finishte.

De Italiaan Dominik Fischnaller eindigde op bijna een seconde derde. Het rodelgoud bij de eenzitters is zo weer voor Duitsland. In 2018 won de Oostenrijker David Gleirscher, nadat Felix Loch een 3e olympische titel op een rij had laten schieten. De Duitser viel in de slotrun in 2018 terug van 1 naar 5, vandaag was Loch 4e.

Voor Duitsland was het de 11e keer in 16 Olympische Spelen dat het rodelgoud bij de mannen die kant uitgaat.

Ludwig was dit jaar dominant in de algemene wereldbeker met 5 zeges. Na zijn brons in PyeongChang was dit goud, waarbij hij met 133 km/u sleede, de kroon op zijn carrière.

Het is zijn eerste individuele titel op een groot kampioenschap. Op EK's, WK's en Spelen was het altijd net niet. In 2018 was hij wel ook goed voor goud per team.

Bekijk de 4e en laatste run van Ludwig:

Rodelen mannen: