Bekijk: Zoi Sadowski pakt historisch goud voor Nieuw-Zeeland in spannende slopestylefinale

Zoi Sadowski.

De gouden medaille in de slopestyle bij de vrouwen is voor Nieuw-Zeeland. Zoi Sadowski, een van de topfavorieten, bleef koel en sprong met de laatste run nog naar plek 1. Het is voor het land de allereerste gouden plak op de Winterspelen. Het zilver was voor de Amerikaans Julia Marino en het brons voor Tess Coady uit Australië.

De 12 finalisten maakten er een spannende finale van in het ijskoude Genting snowpark. Titelverdedigster Jamie Anderson, de gouden medaille van 2018 en 2014, kon geen foutloze run neerzetten en moest vrede nemen met plek 9.

 

Er zou dus voor het eerst een nieuwe naam op de erelijst komen. Zoi Sadowski was als beste uit de kwalificaties gekomen en na de eerste run leken de kaarten voor haar al erg goed te liggen. De Nieuw-Zeelandse kreeg van de jury 84,51 punten. 

 

Maar de andere vrouwen haalden alles uit de kast. Zo probeerde het Japanse fenomeen Kokomo Murase uit te pakken met een 1260, wat historisch zou zijn in de slopestylecompetitie, maar ze kreeg de trick niet geland.

 

De 24-jarige Amerikaanse Julia Marino had wel een puike tweede run in huis. Met een verbluffende score van 87.68 duwde ze Sadowski weer naar plek 2. De Nieuw-Zeelandse kende een slechte tweede run en had dus als allerlaatste op de piste in run 3 nog een kans om toch het goud te grijpen.

 

En dat deed ze. De 20-jarige, die 4 jaar geleden al brons pakte in de Big Air, bleef kalm en eindigde met enkele prachtige jumps, waaronder een double cork 1080. Zo sprong ze opnieuw naar plek 1.

 

De ontlading was groot. Ze is de eerste atlete ooit die voor haar land goud kan pakken op de Winterspelen.

Bekijk de gouden run van Zoi Sadowski

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Bekijk de ruime samenvatting: