Ga naar de inhoud

Armand Marchant laat super-G schieten door enkelblessure: "Geen risico's nemen"

Armand Marchant heeft zijn programma op de Winterspelen gewijzigd. De Belgische skiër past voor de super-G op dinsdag en wil zich volledig concentreren op de slalom en de reuzenslalom. Marchant, die tijdens de openingsceremonie de vlag mocht dragen, heeft een beetje last van een enkelblessure.

Marchant is de beste Belg in het alpineskiën. Hij zou in Peking deelnemen aan drie onderdelen te beginnen met de super-G op dinsdag, maar hij heeft nu besloten om die competitie te laten schieten.

 

"Deze beslissing werd genomen in overleg met zijn coach en het medische team van het BOIC", klinkt het. "Hij heeft een lichte blessure aan zijn linkerenkel die hij al opliep voor het vertrek naar China."

 

De focus van Marchant zal nu dus volledig liggen op de slalom en de reuzenslalom, de twee competities waar voor hem de grootste sportieve kansen liggen.

Ik doe de super-G niet vaak en heb nog niet genoeg kunnen trainen hier. Dan heeft het niet veel zin om deel te nemen.

"Een medaille is niet absoluut onmogelijk, maar ik wil vooral goed skiën"

"Ik voel me goed", vertelde hij na het bekendmaken van zijn beslissing. 

 

"Op de laatste wereldbeker heb ik een lichte blessure opgelopen, maar het is echt niet erg. De super-G doe ik ook niet zo vaak en ik wou hier eerst nog veel trainen, maar dat is niet gelukt. Dus het heeft geen zin om dan deel te nemen. Dat zou alleen risico's inhouden met het oog op de slalom. Die discipline ligt me het beste."

 

Wat vindt Marchant van de piste? "De sneeuw ligt echt wel goed. Ze hebben er hard aan gewerkt. Het is biljartvlak. Het wordt een mooi spektakel."

 

En hoe zit het nu met die wind? De afdaling bij de mannen moest vandaag al uitgesteld worden? "Voor de slalom is dat normaal geen probleem, maar de wind kan er wel sterk spelen. En dat kan soms wel voor ongelijkheid zorgen."

 

"Ik ben hier voor een goed resultaat", onderstreepte hij zijn persoonlijke ambities. "En dan moet je tot het uiterste gaan en risico's nemen. We zullen zien wat het dan wordt. Een medaille voor een Belg is niet onmogelijk, dat wil ik niet zeggen, maar daar denk ik niet echt aan. Ik wil goed skiën."

Marchant: "Geen risico's nemen voor de slalom"

programma van Armand Marchant
dinsdag 8 februari super-G DNS niet gestart
zondag 13 februari reuzenslalom DNS niet gestart
woensdag 16 februari slalom 22e verslag