Ongeloof bij Standard over buitenspel: "Als je verschil niet ziet, neem dan geen beslissing"

Luka Elsner had geen begrip voor de beslissing.

Opschudding in de partij tussen Standard en Cercle Brugge. In minuut 93 scoort Moussa Sissako de winnende treffer voor de thuisploeg, maar de VAR laat het feestje niet doorgaan. Dat op basis van een verschil dat nauwelijks te merken is. "Ik snap niet dat de wedstrijdleiding die beslissing kan nemen", reageert de Standard-coach.

"Ik ben woedend", reageert Luka Elsner na de wedstrijd. 

 

"In de kleedkamer keek ik naar de beelden waarop de VAR zijn beslissing nam. Ik snap niet hoe de wedstrijdleiding op basis daarvan kan beslissen over buitenspel."

Hoe ze die lijn trokken, mogen ze me ook eens uitleggen.

Luka Elsner

Volgens de coach van Standard kunnen ze hun beslissing om de goal van Sissako af te keuren niet onderbouwen. "Daar hebben ze geen enkele verklaring voor. De lijnen raken elkaar, dus volgens het reglement wordt dan het oordeel van de lijnrechter gevolgd. Die vlagde niet."


"Hoe ze die lijn trokken, mogen ze me ook eens uitleggen", gaat Elsner voort. "Maar dan nog is het verschil amper te zien. En als je het verschil niet duidelijk kunt zien, dan mag je geen beslissing nemen. Er was geen enkel argument om die goal af te keuren."

"Zelfs vingernagels kunnen buitenspel staan"

Ook de spelers van Standard lieten van zich horen. Op Twitter deelden Nicolas Raskin en Moussa Sissako hun bedenkingen over de afgekeurde goal.

 

"Ik weet niet meer wat ik moet zeggen", deelt Raskin. Ook Sissako zal niet goed slapen vannacht: "Het is een mop. Zelfs vingernagels kunnen nu al buitenspel staan..."